FERNANDHELL.: “and the Gatten Army”

EP

Είδος:Punk, Alternative, Power Pop
Εταιρεία: Go Down Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πριν από μερικές μέρες, και συγκεκριμένα 30 Σεπτεμβρίου τουτουνού του έτους, είδε το φως το παρθενικό EP του Ιταλού Fernandhell.

Αυτή είναι η πρώτη solo απόπειρα του Ιταλού πρώην ιδρυτικού μέλους και ντράμερ των Ιταλών punk-rockers Peawees, με τον ίδιο να αναλαμβάνει σχεδόν τα πάντα στην σύνθεση του δισκακίου.
Το αποτέλεσμα; Επιεικώς αδιάφορο.

Από την πρώτη κιόλας ακρόαση, τα κομμάτια δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο να πουν ή να δώσουν. Ανέμπνευστο αναμάσημα ‘90s college/pop punk με λίγο indie/alternative τίποτα. Η δεύτερη ακρόαση είναι εξίσου βαρετή. Μονότονες κιθάρες, βαρετά (νιώθω ότι πραγματικά είμαι επιεικής) φωνητικά, μια ατμόσφαιρα teenage angst λες και τον έβαλε τιμωρία η μαμά του, με την μικρή λεπτομέρεια ότι ο καλλιτέχνης είναι σαρανταπέντε και μάλλον θέλει να κάτσει με την νεολαία. Ακόμα και αυτή η σκηνή να τον εκφράζει, που καλώς κάνει και ποιος είμαι εγώ που θα πω το αντίθετο (αυτός, 1-0), το αποτέλεσμα για μένα είναι άτσαλο και άβολο.

Ακόμα και αυτός ο όποιος προεφηβικός θυμός εκφράζεται τόσο «αλαφροπάτητα», που μου θύμισε τον ξάδελφό μου μικρό όταν μια φορά τσαντίστηκε και πήγε να πετάξει στο πάτωμα κάτι μικρομηχανές (παιχνιδάρες) που είχε, αλλά ταυτόχρονα δεν ήθελε να τις σπάσει και μάζεψε όλη την ορμή του χεριού του, με αποτέλεσμα απλώς να τις ακουμπήσει στο πάτωμα.

Δεν βρίσκω κάτι που να σώζει το πόνημα αυτό. Είναι σαν να έχεις πάρει τα χειρότερα στοιχεία άλλων συγκροτημάτων, να τα έβαλες σε ένα κόσκινο και να έβγαλες μια άγευστη φάβα. Σαν να έχεις κολλήσει σε μοντάζ κολλεγιακής ταινίας που προσπαθεί να αντιγράψει άλλες, καλύτερες ταινίες απ’ αυτήν και το αποτέλεσμα να είναι ένα 3.5 στο IMDB.

Αν πρέπει ντε και καλά να βρω κάτι, σώζεται κάπως το “The Invisible Ones”, εισαγωγικό κομμάτι του EP, και βαριά (πολύ βαριά) το Marceline που έχει μια Indie γλυκουλιά,. Κατά τα άλλα, συγνώμη από τον Fernandhell και την στρατιά γατιών του, αλλά προσωπικά πιστεύω πως θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα αυτή η κυκλοφορία.

Facebook: https://www.facebook.com/thisisfernandhell/

335

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.