JESS AND THE ANCIENT ONES: “Second Psychedelic Coming- The Aquarius Tapes”

Έχοντας κυκλοφορήσει το καλοκαίρι έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, με τη βοήθεια των υπόλοιπων μελών των Jess and the Ancient Ones, υπό το όνομα The Exploding Eyes Orchestra, ο Thomas Corpse και η συμμορία του, δεν επαναπαύονται.

Η επιστροφή των Jess and the Ancient Ones, τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο τους full length και δυο μετά το “Astral Sabbat” EP, φέρει ένα εκρηκτικό δίσκο ψυχεδελικού revival, που θα κάνει τους απανταχού χίπηδες να χαμογελάσουν και να χορέψουν στους ρυθμούς του.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ασχοληθεί μαζί τους, αυτό που οφείλεις να γνωρίζεις είναι πως, ηχητικά, αποτελούν τη μέση λύση ανάμεσα στους Devil’s Blood και τους Sabbath Assembly.

Οι ‘60s και ‘70s επιρροές εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση της μπάντας, εναποθέτοντας μέχρι και garage αναφορές στις συνθέσεις, ανεβάζοντας έτσι τα (τρόπον τινά) γκάζια σε πολλά σημεία. Ίσως για αυτό ο Thomas Corpse έχει πλέον μοιράσει τις συνθέσεις του σε δυο σχήματα, με τους Ancient Ones να διατηρούν έναν πιο uptempo χαρακτήρα και τους Exploding Eyes Orchestra να φλερτάρουν με ένα πιο μυστικιστικό και ατμοσφαιρικό ύφος, αν κι εδώ που τα λέμε, μοιραία, έχουν πολλά κοινά στοιχεία εκατέρωθεν.

Ρυθμικό, συμπαγές, πληκτράτο, ψυχεδελικό κι άκρως μελωδικό, το “The Aquarius Tapes” δείχνει πως το συγκρότημα δεν αποτέλεσε απλά ένα πυροτέχνημα του ευρύτερου παρελθοντολάγνου ήχου, ενώ η Jess εξελίσσεται σε μεγάλη ερμηνευτική ιέρεια του είδους.

Μπορεί οι Jess and the Ancient Ones να μην αποτελούν hype σαν όνομα, αλλά έχουν κάθε λόγο να αναδειχθούν μέσω της δουλειάς τους, η οποία ανεξαρτήτου ταμπέλας και λογότυπου στο cd, είναι εξαιρετική. Το “The Aquarius Tapes” θα συντροφεύσει σίγουρα το ντεμπούτο των The Exploding Eyes Orchestra στο top 20 μου.

Highlights: “Samhain”, “In Levitating Secret Dreams”, “Crossroad Lightning”, “The Lovers”, “Goodbye to Virgin Ground Forever”

476

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.