ROTTEN MIND: “I’m Alone Even With You”

Μπορεί το δελτίο τύπου να λέει ότι το πρώτο άλμπουμ των Σουηδών Rotten Mind είναι επηρεασμένο από αμερικάνικο garage/punk rock, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει επέλθει χρησικτησία, το εν λόγω στυλ πλέον είναι πιο σκανδιναβικό και από τα ΙΚΕΑ.

Πραγματικά ακούγοντας τις πρώτες νότες καταλαβαίνεις και στο περίπου την καταγωγή του γκρουπ.

Μελωδικό, ρετρό, γκαραζιάρικο punk rock, στα χνάρια των Regulations, The Vicious, ίσως και Masshysteri (αλλά σίγουρα λιγότερο σκοτεινό από τους τελευταίους), το “I’m Alone Even With You” κτυπάει όλα τα κλισέ του ιδιώματος. Σωστά παιγμένο, καθαρή παραγωγή, πιασάρικο, χαρακτηριστικό του είδους εξώφυλλο, γενικά δεν παίζει κάτι άσχημο ή λάθος, αλλά σίγουρα συνθετικά δεν είναι στο επίπεδο των πιο μεγάλων ονομάτων του είδους που προαναφέρθηκαν.

Το μεγάλο πρόβλημα του δίσκου είναι η ασφάλεια που αποπνέει, όποιος έχει επαφή με αυτή τη σκηνή ξέρει ακριβώς πως θα εξελιχθούν τα κομμάτια από τα πρώτα δευτερόλεπτα, τα φωνητικά είναι καλά μεν αλλά φωτοτυπία, γενικά το δισκάκι είναι καλό αλλά μόνο για όσους θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη συλλογή Σκανδιναβικού μελωδικού garage/punk, για κάποιον που είναι πιο επιλεκτικός ή απλά ανακαλύπτει τον ήχο σίγουρα υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές. Your mileage may vary.

516

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.