J.Jamison & J.Peterik: "Extra Moments"

“…Και το πιάνουμε εκεί που το αφήσαμε”. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι δύο βετεράνοι του μελωδικού rock και πρώην bandmates στους θρυλικούς Survivor, Jimi Jamison και Jim Peterik.

Ο χρόνος έδειξε ότι οι δύο μεγάλοι αυτοί μουσικοί ξέρουν να διατηρούν την καλλιτεχνική τους αξία σταθερή και αναλλοίωτη και να δημιουργούν ποιοτική μουσική αφού σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα του χώρου, σέβονται πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους και το δισκογραφικό τους παρελθόν όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ευχάριστη κυκλοφορία η οποία μας παραπέμπει περίπου δυο χρόνια πίσω, όταν και ο Jimi Jamison κυκλοφόρησε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια το δεύτερο και αξιοπρεπέστατο solo άλμπουμ του με τίτλο “Crossroads Moment”. Έχοντας στο πλευρό του, τον ιδιοφυή συνθέτη, πληκτρά και κιθαρίστα Jim Peterik, παρέταξαν αρκετές νέες AOR μελωδίες, κάποιες από τις οποίες όπως ήταν φυσικό δεν βρήκαν τον δρόμο τους στο τελικό tracklisting του δίσκου. Εδώ και με την ευγενική παραχώρηση της Frontiers Records (στην οποία ουσιαστικά ανήκουν και τα δικαιώματα των κομματιών της εν λόγω κυκλοφορίας) μας δίνεται η δυνατότητα μέσα από το “Extra Moments” να ακούσουμε και τα υπόλοιπα τραγούδια και να έχουμε μια ακόμα πιο εμπεριστατωμένη άποψη γύρω από τα “Crossroads Moment” recording sessions. 11 επιπλέον κομμάτια λοιπόν, 4 εκ των οποίων σε demo μορφή με εναλλακτικά φωνητικά από τον ίδιο τον Jim Peterik, και όσοι έμειναν ικανοποιημένοι ακούγοντας το “Crossroads Moment”, άλλο τόσο θα ευχαριστηθούν κι αυτή την κυκλοφορία, η οποία σαφώς φέρνει συνειρμικά στο νου τις ένδοξες μέρες των Survivor, παντρεύοντας την με νέες ιδέες που έφερε ο Peterik στο studio μαζί με την πολύτιμη εμπειρία του στο χώρο. Mid-tempo συνθέσεις με ένα ιδιαίτερο feeling, έντονα πλήκτρα και όμορφες κιθαριστικές εμπνεύσεις, με όχι όμως και τόσο ιδιαίτερα ευκολομνημόνευτα refrains αφού σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μια κυκλοφορία που θα κάνει την διαφορά στον χώρο (ούτως η άλλως στο παρελθόν, το έχουν αποδείξει οι δυο τους ουκ ολίγες φορές). Υπάρχουν όμως κομμάτια σαν το “Dream Higher” το οποίο ανοίγει το άλμπουμ με ένα αρκετά πιασάρικο riff και που συνεχίζει στα γνωστά μοτίβα και φωνητικές γραμμές του Jamison, όπως και τα “Chiseled In Stone”, την συναισθηματική μπαλάντα “Heart Of A Woman” όπου η βελούδινη χροιά του Jamison σου θυμίζει τις πιο ευαίσθητες στιγμές των Survivor στα “The Search Is Over”, “Desperate Dreams” και “Man Against The World”. Καλές στιγμές του άλμπουμ αποτελούν και τα “I Wanna Touch You There”, “Lifeforce” (ένα ενδιαφέρον κομμάτι το οποίο γνωρίσαμε πέρυσι σε πιο chill out εκδοχή στο jazz rock project του Peterik με τον ίδιο τίτλο) καθώς και το demo κομμάτι “Shes Nothing To Me” σε ντουέτο του Jim Peterik και του Thom Griffin, κομμάτι που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε κάποιο άλμπουμ των φοβερών Pride Of Lions.

Εν τέλει, το άλμπουμ ακούγεται πολύ ευχάριστα και να σταθούμε στο γεγονός πως το συγκεκριμένο άλμπουμ, αποτελεί την παρθενική κυκλοφορία της MelodicRock Records, εταιρία που ανήκει στο πιο διάσημο ίσως webzine-portal του χώρου, το melodicrock.com.

Άρης Αβραμίδης

928