DOOMBRINGER: “The Grand Sabbath”

Δώσε τέτοια, ρε μ@λ@κ@, τώρα που χειμωνιάζει!

Ντεμπούτο album για τους Πολωνούς blacksters Doombringer, που μετά από 7 χρόνια παρουσίας, 2 demos, ενός ΕΡ και μιας split κυκλοφορίας με τους συμπατριώτες τους Goat Tyrant έρχονται εδώ να ανοίξουν παρτίδες με την κόλαση.

Βλέπεις το εξώφυλλο; Αυτό ακριβώς ακούς! Ντεθομπλάκ που λοξοκοιτά μπάντες της σκανδιναβικής χερσονήσου, σαν τους Marduk και τους Dark Funeral με όμορφες μελωδίες, κιθάρες ξύστρες και διαολεμένα αβυσσοκρυμμένα φωνητικά που αναβλύζουν μίσος και απόγνωση.

Θα σου ακουστεί καλά φίλε μου στο αυτί και θα σκεφτείς την εποχή που άνθιζε η ελληνική black death σκηνή (το ένα μέλος ονομάζεται Old Coffin Spirit, θυμάσαι κάτι;) και αυτό γιατί εν μέρει η ηχογραφήσεις έγιναν στο Fireball studio, εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Δε σε κουράζει, δεν επαναλαμβάνεται, σου μαυρίζει ιδανικά την ψυχή και σε κάνει να κοιτάς πίσω στο χρόνο ψάχνοντας την 90s δισκοθήκη σου.

Το “The Grand Sabbath” είναι ένα album που κρατάει ψηλά το λάβαρο του black metal, χωρίς ούτε να είναι άσχημα αρχέγονο ή ψευδώς πομπώδες και βάζει στο mood ακόμα και παροπλισμένους blacksters σαν και του λόγου μου.

Αν δεν κάνουν καριέρα, θα είναι άδικο. Το ντεμπούτο τους του δείχνει έτοιμους για πολύ καλύτερα πράγματα, από το ήδη άκρως συμπαθητικό “The Grand Sabbath”.

465

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.