WORMHOLE: “Almost Human”

ALBUM

Είδος: Technical brutal death Metal
Δισκογραφική: Season of Mist
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Σεπτεμβρίου 2023

3 χρόνια μετά το “The Weakest Among Us”, οι τεχνικοί μπρουταλάδες Wormhole, εξαπολύουν το τρίτο full length τους και για όποιον έχει ασχοληθεί με το εν λόγω κουιντέτο, ξέρει ήδη πως το επίπεδο είναι ήδη υψηλό.

Στο “Almost Human”, όπως και στους προκατόχους του, θα βρεις tech brutal death και slam (οι ίδιοι το περιγράφουν ως tech slam), top ποιότητας. Από αυτά που σε σβερκώνουν από την πρώτη στιγμή (βλέπε “System Erase”, “Delta Labs”), σου ξεκαθαρίζουν τη φάση τους (βλέπε “Elysiism”, “Data Fortress Orbital Stationary”), σε πάνε πέρα-δώθε (βλέπε “Spine Shatter High-Velocity Impact” και “Bleeding Teeth Fungus”) και σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό (“Almost Human”και -κλείσιμο-έπος- “The Grand Oscillation”)

Για μια ακόμα φορά βέβαια, συναντάμε άλλο άτομο πίσω από το μικρόφωνο (κάνοντας το 3 στα 3), με τον Julian Kersey να σιγοντάρει βοθρολογικά τους υπόλοιπους υπερπαίχτες, με μόνη ένσταση η (εύλογη) αδυναμία του να διαφοροποιηθεί ανάλογα τη σύνθεση. Από την άλλη, όταν από πίσω γίνεται το έλα-να-δεις, είναι καλό να υπάρχει μια σταθερά.

Κάτι άλλο που γουστάρω εξ αρχής στους Wormhole είναι πως δεν αναλώνονται σε album μεγαθήρια και απλωμένες συνθέσεις. Κάθε δίσκος τους είναι κάτω από 30 λεπτά και είναι όσο πρέπει για να σε βάλει η μπάντα κάτω και να σε χτυπήσει σαν το χταπόδι. Έτσι κι εδώ, μέσα σε 26 περίπου λεπτά, τα έχουν πει όλα!

Συμπέρασμα; Τρίτος μπομπάτος δίσκος για τους Wormhole κι αν το αυτί σου ιδρώνει από χαρά όταν ακούει μπρουταλάδικες ντεθάδικες τεχνικούρες, που δεν σε κουράζουν, ούτε απαιτούν να λύνεις μαθηματικές πράξεις σε κάθε κομμάτι, τότε οφείλεις να του κάνεις δώρο το “Almost Human”!

https://www.facebook.com/wormholemetal/

360

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.