U.D.O.: “Touchdown”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Atomic Fire Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου 2023

Ο γερόλυκος Udo Dirkschneider, ένα από τα σπουδαιότερα όσο και παραγωγικότερα λαρύγγια που εμφανίστηκαν στο heavy metal από καταβολής του, δεν λέει να τα παρατήσει αν και πάτησε αισίως τα 71. Μια λαμπρή καριέρα τόσο με τους Accept με τους οποίους γνώρισε την καταξίωση όσο και ατομικά, με τη solo πορεία του να είναι αξιοπρεπέστατη και να αποτελεί από μόνη της ειδική οντότητα. 18 albums παρακαλώ, χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα, σταθερά υψηλού επιπέδου δουλειές.

Το νέο “Touchdown” είναι επίσης ένα πολύ καλό σύνολο που αποδεικνύει ότι ο Udo και η παρέα του περνούν δεύτερη εφηβεία. Πολύ καλό heavy metal στα πλαίσια που οριοθέτησε ο ίδιος (καλά, περίμενε κανείς κάτι άλλο;), ωραία τραγούδια με καλά ανθεμικά ρεφρέν ως επί τω πλείστω, υπέροχα, καταπληκτικά Maiden-ικά solos από τον βιρτουόζο Andrey Smirnov και τον Dee Dammers με πολλές παραπομπές σε κλασσικά θέματα ενώ ο άλλοτε “δαίμονας” του Udo, ο μπασίστας των Accept Peter Baltes που πρόσφατα ενσωματώθηκε στην μπάντα μαζί με το γιό του Udo, τον Sven, πίσω από τα drums, συγκροτούν ένα σφιχτοδεμένο δίδυμο που κινείται κυρίως σε mid tempo ταχύτητες. Ο δε αειθαλής κοντοπίθαρος, είναι συγκλονιστικός, πιστοποιώντας πόσο μεγάλος frontman είναι.

Οικιέστατα heavy riffs, πανέμορφα solos και μεταλλική γκαύλα στα ρεφρέν των “The Double Dealer’s Club”, “Fight for the Right”, “Punchline”, οι σολάρες των “Sad Man’s Show” και “Living Hell” είναι “αλλού”, το γαμάτο “Better Start to Run” είναι ένας σύγχρονος υμνάκος, πολύ καλά τα Priest-ικά “The Betrayer” και “The Battle Understood ” (άλλωστε ποτέ δεν απέκρυψε την αγάπη του για τους θεούς – εδώ που τα λέμε και οι ίδιοι οι Accept μια μίξη των Judas Priest με τους AC / DC ήταν, σωστά;) και το φοβερό ομότιτλο track “Touchdown“, μια Acceptική speedιά the old way που σαρώνει.

Υπό έναν τέλειο ήχο που αποστασιοποιείται από το μοντέρνο productivity copy/ paste, το “Touchdown” είναι ένας εξαιρετικός δίσκος που τιμά και με το παραπάνω τα παντελόνια των δημιουργών του. Απευθύνεται… σε όλους. Τουλάχιστον σε αυτούς που συγκινούνται από το πατροπαράδοτο metal της πιο δοξασμένης δεκαετίας που διένυσε ο μουσικός κόσμος. Η εμπειρία στην τραγουδοποιΐα είναι δεδομένη και ανταμοίβει τον ακροατή που θα περάσει πάρα πολύ ευχάριστα ακούγοντας το album. U.D.O. κυρίες και κύριοι. Υποκλιθείτε σεβάσμια. Μόνο αυτό τους αξίζει.

Facebook: https://www.facebook.com/udoonline
Official website: https://www.udo-online.de/news-98.html

381

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.