TOMBSTALKER: “Black Crusades”

Οι εξ Αμερικής Tombstalker, παρότι μετρούν 8 χρόνια ενεργής παρουσίας, μόλις τώρα καταφέρνουν μα παρουσιάσουν το πρώτο τους full length, μιας και μέχρι πρότινος έβρισκες υλικό τους μονάχα μέσω διαφόρων demo, CD και EP.

Το “Black Crusades” είναι ένα κράμα thrash-ίζοντος death metal με λογής black στοιχεία. Τουτέστιν, μιλάμε για ένα δίσκο τίγκα καταιγιστικό, ο οποίος δηλώνει περίτρανα τις επιρροές του από σχήματα όπως Death, Morbid Angel και Dissection, απλά σε λιγότερο τεχνικά μονοπάτια.

Ύπουλα ατμοσφαιρικό και “σάπιο”, το album διέπεται από μια old-school χροιά και μυρίζει δερμάτινα κι ιδρώτα από το headbanging. Αρκετά τίμιο και χορταστικό, που σε κάνει να αναπολείς brutal καταστάσεις του παρελθόντος, δίχως να καλλιεργείς ιδιαίτερες αξιώσεις προς εξέλιξη.

Γενικά οι fan της death σκηνής των 90s, θα βρουν πολλά θελκτικά στοιχεία στους Tombstalker, οπότε το “Black Crusades” αξίζει σίγουρα μια “αυτιά”.

542

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.