THE BODY: “I’ve Seen All I Need to See”

ALBUM

Είδος: Noise/ drone/ sludge metal
Δισκογραφική: Thrill Jockey Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2021

Ένα πράγμα για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει κανένας το δίδυμο των The Body είναι η αδράνεια, αφού μας έχουν συνηθίσει με μπαράζ από κυκλοφορίες, κυρίως συνεχείς συνεργασίες με ονόματα όπως Full of Hell, Uniform και Thou μεταξύ άλλων, αλλά χωρίς να λείπουν και τα τακτικά ολόδικα τους άλμπουμ (8 σε 15 χρόνια οι αθεόφοβοι). Λογικό λοιπόν να αναρωτιέται ο κοσμάκης, πόσα ακόμα έχουν να πούνε πριν “καούν” από θέμα έμπνευσης;

Με χαρά αναφέρω πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, και μετά από αρκετές κυκλοφορίες με έμφαση στα πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία και πολλούς καλεσμένους το “I’ve Seen All I Need To See” είναι επιστροφή στα βασικά, για να μην ξεχνιόμαστε. Με μόνο 2 καλεσμένους που χρησιμοποιούνται πολύ σποραδικά, οι Lee Buford και Chip King ξαναγυρνάνε στο δίδυμο κιθάρα/ντραμς για το κυρίως κομμάτι του ήχου, με πολλούς τόνους παραμόρφωση και feedback προφανώς και τα γνωστά ηχογραφημένα samples με ομιλία, και το αποτέλεσμα είναι σαν να πετάς τους Corrections House, τους Primitive Man,τους πρώιμους Swans, τους Unsane και ένα κιβώτιο αυτοσχέδια πετάλια σε ένα υπόγειο studio που μπάζει υγρασία και βραχυκυκλώνει τα μηχανήματα. Κοινώς, ένα ακόμα άλμπουμ που σε κάνει να δείχνεις με το δάκτυλο και να γελάς όσ@ νομίζουν πως κάνουν brutal μουσική επειδή παίζουν τριγκαρισμένα μπλάστ με χαμηλοκουρδισμένες μυτερές κιθάρες.

Δυστοπικός μηδενισμός σε ηχητική μορφή πάλι, πιο ωμός και μινιμαλιστικός αλλά εξίσου θορυβώδης από τους άρχοντες του τοίχου από παραμόρφωση, και όποιος γουστάρει. Εγώ σίγουρα γουστάρω, οι γείτονες μου μάλλον θα έχουν άλλη άποψη.

Facebook: https://www.facebook.com/thebodyband/
Bandcamp: https://thebody.bandcamp.com/album/ive-seen-all-i-need-to-see

538

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.