PRO- PAIN: “20 Years of Hardcore”

Προσωπικά θεωρώ τους Pro- Pain από τα πιο ειλικρινή και συνάμα από τα πιο ποιοτικά συγκροτήματα της hardcore και metal σκηνής! Ξέρεις τι θα ακούσεις και ξέρεις ότι θα είναι καλό. Εν ολίγοις, respect σε κάθε επίπεδο! Συμπληρώνοντας λοιπόν 20 χρόνια στο μουσικό χώρο, η μπάντα το γιορτάζει με ένα album “λουκούμι” για τους απανταχού fan τους!

Το “20 Years of Hardcore περιλαμβάνει τέσσερις νέες συνθέσεις, τέσσερις παλαιότερες, αλλά επανηχογραφημένες, μια διασκευή στο Keine Amnestie fur Mtv των Bohse Onkelz και δεκατέσσερα live κομμάτια! Και τα ωραία δεν τελειώνουν εδώ! Την κυκλοφορία συνοδεύει ένα DVD με ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας και σπάνιο υλικό. Δεν πιστεύω να υπάρχει οπαδός που να μην του τρέχουν τα σάλια! Μιλάμε για ένα επετειακό album που αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας και σέβεται πάνω από όλα αυτούς που ασχολούνται με το συγκρότημα, μιας και δεν είναι μια απλή συλλογή, ή ένα ξερό live. Τα νέα κομμάτια κινούνται στο ύφος που όλοι γνωρίζουμε και δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε λεπτομέρειες! Οι επανεκδόσεις των κομματιών Foul Taste of Freedom, Make War (Not Love)”, Denial και Shine (όλα παρμένα μέσα από τις τρεις πρώτες τους δουλειές), δεν έχουν ιδιαίτερες αλλαγές από τα πρωτότυπα, πέραν του ότι ακούγονται (και μουσικά, αλλά και θεματικά) πιο σύγχρονα. Βέβαια, αυτό το ωραίο πακετάκι, απευθύνεται προφανώς σε fan του σχήματος και σίγουρα δεν αποτελεί το κατάλληλο έναυσμα για κάποιον “τουρίστα” να ασχοληθεί με τη μπάντα. Καλύτερα η αρχή να γίνει με album όπως “The Truth Hurts”, “Contents Under Pressure” και από τα πιο πρόσφατα, “Fistful of Hate” και “Age of Tyranny”. Οι υπόλοιποι, που δηλώνουν “γνώστες”, δεν έχουν κανένα λόγο να προσπεράσουν το  “20 Years of Hardcore! Δώσε πράμα στο λαό, λέμε!

461

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.