DOCTOR CYCLOPS: “Oscuropasso”

Οι εξ Ιταλίας Doctor Cyclops επανέρχονται με το δεύτερο full length τους, και για μια ακόμη φορά προσφέρουν ένα retro μουσικό έδεσμα 46 περίπου λεπτών.

Οι Black Sabbath επιρροές είναι εμφανείς, αλλά οκ, αυτό πλέον είναι κάτι συνηθισμένο στο είδος. Τα δυνατά χαρτιά του “Oscuropasso” είναι οι ευρύτερες αναφορές σε Goatsnake και Kyuss, με τη ζυγαριά να γέρνει σε μια πιο ‘70s προσέγγιση, που σε στιγμές φλερτάρει ακόμη και με τους Deep Purple. Ακούγεται καλό, και όντως είναι.

Τα μεγάλης διάρκειας κομμάτια (από 6 έως 16 λεπτά) αφήνουν χώρο στη μπάντα για αυτοσχεδιασμούς και τζαμαρίσματα (αλλά όχι  και ψυχεδελισμούς) που εν τέλει δεν κουράζουν, αντιθέτως βοηθούν στη δημιουργία της προαναφερθείσας retro ατμόσφαιρας.

Μια ακόμη πολύ καλή δουλειά στο χώρο του ‘70s revival, που τιμά το είδος και δικαιολογεί την ύπαρξη ολοένα και περισσότερων συγκροτημάτων. Για να δούμε σε λίγα χρόνια που θα φύγει από το προσκήνιο ο εν λόγω ήχος, ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εξαφανιστούν… Προσωπικά πάντως θαρρώ πως οι Doctor Cyclops δε θα χαθούν.

524

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.