MOON COVEN: “Amanita Kingdom” EP

Βλέπω το εξώφυλλο και ξέρω αμέσως, περί τίνος πρόκειται αυτό το album.

Οι Σουηδοί Moon Coven παίζουν ψυχεδελικό rock, το οποίο με τη βοήθεια των βαριά κουρδισμένων οργάνων τους, μεταμορφώνεται σε εν δυνάμει, doom. Τα φωνητικά χαμένα στην μαύρη τρύπα του είδους, ακούγονται σαν να έρχονται από μακριά και έτσι δίνουν έναν έξτρα τόνο ψυχεδέλειας.

Ντεμπούτο ΕΡ και με την εξαιρετική τους παραγωγή, δείχνουν να είναι μια ελπίδα για το μέλλον. Ναι, ΟΚ, μόδα έγινε το πράγμα και το πιθανότερο είναι αν τους μάθουν 3 άνθρωποι, πέρα από μένα, να υπογράψουν στην Nuclear Blast, αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι μοδοφοβικός και μου αρέσει η όμορφη μουσική. Και εδώ με τέτοια έχουμε να κάνουμε.

Μέσα σε 34 λεπτά, που αποτελούνται από 5 κομμάτια, μέση προς μεγάλης διάρκειας, “Amanita Kingdom” κερδίζει τον ακροατή.

Γράφοντας μια ωδή για τα δηλητηριώδη μανιτάρια (κάποια χρησιμοποιούνται και για άλλους λόγους, αλλά πρέπει να ξέρεις να τα ξεχωρίζεις (Amanita Muscaria), κάνουν ένα εγκεφαλικό ταξίδι στην ψυχεδελική χλωρίδα.

Αξίζει προσοχής!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.