THEE HOLY STRANGERS: “Diary of the Shadow”

ALBUM

Είδος: Alternative folk/ Blues rock
Εταιρεία: Inner Ear Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Σεπτεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει όταν μαζεύεις διάφορες ιστορικές μουτσουνάρες στο ίδιο σημείο; Κάτι ξεχωριστό σίγουρα. Έτσι και έγινε με τους Thee Holy Strangers το 2014.

Από τότε όμως κάποια πράγματα άλλαξαν. Μια μόνο γυναικεία φωνή έμεινε μετά τη φυγή της Τζένης Καπάδαη, οπότε στο πλευρό του κιθαρίστα Αλέξη Καλοφωλιά (The Last Drive, The Earthbound) υπάρχει solo η εξαίσια Φλώρα Ιωαννίδη (Make Believe, Ludmilla). Επιπλέον το δίδυμο Φυσάκη-Hardy (Dust Bowl) αντικαταστάθηκε από τον Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal), ενώ χέρια άλλαξε και το μπάσο με τον Τάσο Παλαιολόγου (Dreamlongdead) να παραδίδει στον Ανδρέα Λάγιο που θα βρει την παρέα του Κώστα Χρυσόγελου (έτεροι Nightstalker).

Καταρχάς θέλω να δηλώσω πως απολαμβάνω με κάθε ευκαιρία το ομώνυμο ντεμπούτο τους που υπάρχει στη συλλογή μου, έτσι ώστε να καταλάβετε πως όσα θα γράψω για το νέο τους εγχείρημα, δεν υποβαθμίζουν την ποιότητα του πρώτου, αλλά υπογραμμίζουν την εξέλιξη και την αυξημένη σημασία του “Diary of the Shadow”.

Ο ήχος φαίνεται να απομπλέκεται από την πλειοψηφία των americana επιρροών, χωρίς να αφαιρούνται τελείως και το feeling ώρες ώρες μου φέρνει στο νου τους Walkabouts. Σε σχέση με τον προκάτοχο του, το παρόν έχει συνοχή μπετόν αρμέ και τα κομμάτια δίνουν την εικόνα παραπόταμων που χύνονται στον ίδιο ήρεμο, όμως παράλληλα, ορμητικό ποταμό.

Η συνύπαρξη Αλέξη και Φλώρας έχει περάσει σε άλλη διάσταση και νομίζω πως η ερμηνεία της δεύτερης μπορεί να θεωρηθεί παγκοσμίου επιπέδου. Τα κομμάτια έχουν λίγο διαφορετική φιλοσοφία, απόρροια της αλλαγής σύνθεσης ενδεχομένως και η ήδη δοκιμασμένη συνεργασία Λάγιου-Χρυσόγελου πετυχαίνει και εδώ, με τις μπασογραμμές να οδηγούν κάποιες φορές το σύνολο.
Τα τραγούδια είναι ένα και ένα, με κανένα από αυτά να υπάρχει απλά για να συμπληρώσει διάρκεια, ενώ το συνταρακτικό “Fire in the Woods” είναι από τώρα ένα από τα αγαπημένα μου για φέτος.

7 τραγούδια σε περίπου 40 λεπτά καθαρής blues/rock μαγείας σε κατάλληλη ατμόσφαιρα και παραγωγή, που αποτελεί έναν δίσκο σταθμό για τη φετινή χρονιά. Το “Diary of the shadow” ενδείκνυται για πολλαπλές επαναλήψεις, κατά τις οποίες συνεχώς ανακαλύπτεις νέα στοιχεία.
Οι Thee Holy Strangers έχουν συνθέσει ένα συναισθηματικό αριστούργημα για τους φίλους του blues rock.

Παραφράζοντας την παράδοση: “Αν είσαι ξένος διάβαινε, αν είσαι οχτρός μου άκου… αν είσαι ο Πικροχάροντας, για να ροκάρεις, στάσου!”

Facebook: https://www.facebook.com/theeholystrangers
Bandcamp: https://theeholystrangers.bandcamp.com/

653

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.