MASTIPHAL: "Parvzya"

Ωραίο και καλοπαιγμένο black metal από τους πολωνούς Mastiphal, οποίοι μετά από ένα μόνο full length album και μετά από δέκα χρόνια σιωπής, κατάφεραν να φέρουν στη ζωή, το νοσηρό “παιδί” τους “Parvzya”.

Το “Parvzya” ή αλλιώς “burn”,  θα σας φέρει στο νου μπάντες όπως οι Mayhem και Immortal στα πιο σκοτεινά τους! Ίσως γιατί η μπάντα προέρχεται από τα πρώτα αγνά και σκοτεινά χρόνια της black σκηνής, ίσως γιατί η σιωπή της ήταν μακρόχρονη.

Πάντως οι Flauros και Cymeris μας δίνουν δέκα (μαζί με το πολύ καλό intro), κομμάτια που θα σας κάνουν να ξαναγυρίσετε 20 χρόνια πριν και να ανατρέξετε στα παλιά, σκονισμένα βυνίλια της δισκοθήκης σας. Στα πολύ συν είναι τα φωνητικά του Flauros, αφού είναι από τις λίγες φορές που αυτά δε μου θυμίζουν σε εμμηνόπαυση γριά μάγισσα, όπως συμβαίνει συχνά σε πολλά νέα συνήθως συγκροτήματα!

Top τριάδα τα “The Wall of Phantom”, “Sovereign’s Return” και “Parvzya”. Αν και δεν είναι το black metal διαμάντι που θ’ αφήσει εποχή, πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι μια στιβαρή κυκλοφορία που θα δώσει ανάσα ζωής (ή θανάτου), σε ότι έχετε ακούσει τελευταία αλλά και στη δισκοθήκη σας! Έτσι πρέπει να παίζεται το black metal!


369