FUSION BOMB: “Concrete Jungle”

Λουξεμβούργο……Ένα κρατίδιο στο κέντρο της Ευρώπης, που συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια μεταλλική σκηνή και σε αυτές τις γραμμές, το παράδειγμά μας είναι οι Fusion Bomb.

Δεμένη από την εφηβική ηλικία, η τετράδα από το Λουξεμβούργο, φορμαρίστηκε το 2010, όταν ήταν ακόμα 15χρονοι πιτσιρικάδες. Το αίμα τους όμως βράζει ακόμα και φέτος μας παρουσιάζουν τον παρθενικό τους δίσκο “Concrete Jungle”.

Καταιγιστικό thrash metal, επηρεασμένο από τα τέλη των 80’s και με βαθιές ρίζες στο βιομηχανικό ήχο των 90’s, μία εποχή που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα μέλη των Fusion Bomb. Ήχος βιομηχανικός όπως είπαμε, με πιο “γρεζέτες” κιθάρες και όχι τόσο ογκώδεις, ενώ το μπάσο συμμετέχει με έναν πιο ενεργό ρόλο στην εκβάθυνση του ήχου και δεν κάθεται απλώς πίσω από την μουσική να την συνοδεύει. Ακούγεται πρίμο και ξεκούρδιστο αλλά σε ξεγελάει, καθώς “παικτικά” το “κιθαροτρίο”, αποδίδει ένα πιο γκρουβάτο thrash metal που αποσκοπεί στην “διάνοιξη κύκλου” και συμμετοχή σε “thrash-dance” ρυθμούς. Riffs δεν θα ακούσεις πολλά, αλλά αυτά που θα ακούσεις είναι αρκετά να σε κάνουν να “χορέψεις” συνδυασμένα με τα ρυθμικά τυμπανίσματα. Ρυθμικά και συνάμα χαοτικά και γρήγορα, με την “δίκαση” να είναι αναπόσπαστη σε κάθε λεπτό του δίσκου.

“Γκρουβάτο” thrash;;; Nαι κύριοι,“γκρουβάτο”. Τα πιτσιρίκια έχουν πάρει όλο το “μουσικό ζουμί” από μπάντες τύπου Testament, Slayer, Suicidal Tendencies και Anthrax και με τον μοντέρνο ήχο του 2019, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα, που φέρνει χορό, χαρά, moshpit και αγκωνίδια στο στόμα, άρα και λιγότερα δόντια.

Τα μικρά έχουν μέλλον, είναι καλά διαβασμένα από το παρελθόν και περιμένουμε εναγωνίως τις επόμενές τους δουλειές.

https://www.facebook.com/fusion.bomb.lux

470

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.