SUMERLANDS: “Dreamkiller”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: Relapse Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ένα αυτοκίνητο στο αινιγματικό εξώφυλλο, παρανάλωμα του πυρός, τυλιγμένο στις φλόγες και παρατημένο στην έρημο. Οι συνειρμοί πολλοί για το δεύτερο άλμπουμ των Sumerlands.

Θα μπορούσε να είναι το ομώνυμο ντεμπούτο του 2016, το οποίο έδωσε τα πάντα ως πυρακτωμένο δείγμα ατόφιου χέβι μέταλ και τώρα καίγεται για να δώσει τη θέση του στο καινούργιο, σαν ένα μεταλλικό φίδι που αλλάζει το δέρμα του.

Θα μπορούσε, από την άλλη, να είναι το αυτοκίνητο του Back to the Future, το οποίο ταξίδεψε πίσω στο χρόνο για να φτιάξει το χέβι μέταλ των 80ς – καλύτερο, πιο αιχμηρό, πιο στοχευμένο, μακριά από τα δέλεαρ της μόδας- να το φέρει στο σήμερα, για να ξεχωρίσει άμεσα στην έρημο των σημερινών μουσικών τάσεων.

Τέλος, μπορεί να είναι ένα πάρα πολύ τυχαίο εξώφυλλο που διάλεξαν την τελευταία στιγμή γιατί, σε γενικές γραμμές, είναι κουλ ένα φλεγόμενο αμάξι στην έρημο. Το ρημάδι όμως, σε κάνει να θέλεις να βάλεις μπροστά το αμάξι σου και να οδηγήσεις στη μέση του πουθενά με το Dreamkiller στα τέρματα.

Κοινός παρονομαστής των παραπάνω σεναρίων, η απίστευτη ποιότητα των οκτώ συνθέσεων του Dreamkiller, οι οποίες δεν μας ταξιδεύουν απλώς σε άλλες εποχές. Όχι, δεν είναι ένα ακόμα nostalgia act οι Sumerlands, αντιθέτως, είναι κάτι τσακάλια που βρίσκουν χώρο στο ανοργασμικό σήμερα, με μελωδικούς δυναμίτες που αναδεικνύουν πραγματικά όλες τις αρετές του μέταλ: Λυρισμός, δύναμη, εθιστικά ρεφραίν, τεχνική και εμπορικότητα σε απόλυτη ισορροπία, αίσθηση ελευθερίας και ρομάντζο. Ατελείωτο ρομάντζο για στιγμές που δεν ζήσαμε και δεν ξαναγυρνούν.

Απόκληροι σε έναν κόσμο που θεωρεί το καλό γούστο ξεπερασμένο και που η μουσική αξιολογείται με ελάχιστα μουσικές ταμπέλες, οι Sumerlands αδιαφορούν αν θα ακουστούν ρετρό ή παρωχημένοι. Τους αρκεί που έχουν βάλει στη σειρά 35 λεπτά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ μουσικής, που θα ανανεώσει ακόμη και τον πιο κουρασμένο μουσικόφιλο, από το συνεχές ψάξιμο για νέα ακούσματα.

Τα πράγματα είναι απλά: Ανοίξτε το κουτί της Πανδώρας που σας δίνουν οι Sumerlands. Μέσα του θα βρείτε όλα αυτά που ψάχνετε σε έναν ήδη κλασσικό δίσκο και μαζί με αυτά, την απογοήτευση για το πόσο γρήγορα τελειώνουν 35 λεπτά, τα οποία αν ο κόσμος ήταν δίκαιος, θα έπρεπε να κρατούν για πάντα.

Facebook: https://www.facebook.com/sumerlands/
Instagram: https://www.instagram.com/sumer1ands/
Bandcamp: https://sumerlands.bandcamp.com/album

941

Avatar photo
About Γιώργος Καλλίνης 21 Articles
Θα με βρείτε στα διάφορα φόρα στο ιντερνέ να ξεχειλώνω μουσικές απόψεις, φέρνοντας στα άκρα συνομιλητές, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνουν επίτηδες, κάποιος που έχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο, μιλάει μέσα από μένα. Ναι, καπνός μπήκε στο μάτι μου!