SPITFIRE

INTERVIEW

Αν υπάρχει μια μπάντα στην Ελληνική Σκηνή που η λέξη θρύλος μπορεί να την περιγράψει επακριβώς, σίγουρα αυτοί είναι οι Spitfire! Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση τους την Παρασκευή 13 Μαρτίου στο Gagarin (δελτίο τύπου) στο φετινό Up The Hammers festival ο Πελοπίδας Χελάς προσέγγισε τον αρχηγό του καταδιωκτικού, Ηλία Λογγινίδη και μίλησε μαζί του εκ μέρους του Rockway.gr.

Mε μεγάλη μου χαρά σας καλοσορίζω στο Rockway gr, τι νέα από το στρατόπεδο των θρυλικών Spitfire; Πότε να αναμένουμε τον νέο δίσκο;
Όλα είναι ΟΚ, ετοιμαζόμαστε για την εμφάνιση του Μαρτίου στο UTH και ταυτόχρονα τρέχουμε διευθετώντας τις τελευταίες εκκρεμότητες του επερχόμενου δίσκου του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται από τον Σεπτέμβρη.

Μπορείς να μας πεις κάποιες πληροφορίες για τη επερχόμενη νέα κυκλοφορία του καταδιωκτικού;
Η νέα κυκλοφορία θα περιλαμβάνει εννέα κομμάτια ατόφιου, φρέσκου Heavy Metal που ενδεχομένως κάποιους να εκπλήξουν. Ο τίτλος του θα είναι “Denial To Fall”. Γίνεται μια προσπάθεια και πιστεύουμε θα τα καταφέρουμε να έχουμε ταυτόχρονη κυκλοφορία σε μορφή CD αλλά και δίσκου βινυλίου.

Επίσης πρόσφατα είχατε μια νέα προσθήκη στο πλήρωμα, τον Nick Adams των Dark Nova, μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τον νέο drummer;
Ο Νίκος είναι γνωστός ντράμερ με πολλά χρόνια προσφοράς στην Ελληνική metal σκηνή κυρίως μέσω των Dark Nova και όχι μόνο. Εκτός από πολύ καλός στον ρόλο του σαν ντράμερ, είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας πράγμα που σε συνδυασμό με την εργατικότητά του και την όρεξή του για δουλειά βοήθησε στην άμεση προσαρμογή του στους ρυθμούς και στα “χούγια” της μπάντας. Πρόκειται σίγουρα για μετεγγραφή “από το επάνω ράφι” αν μιλήσουμε με όρους ποδοσφαιρικούς.

Στις 13 Μαρτίου θα παίξετε στο Up the Hammer Festival την πρώτη μέρα, θα παίξετε κάποιο νέα σύνθεση η σχεδιάζετε να κάνετε κάτι special όπως να παίξετε πχ ολόκληρο το “First Attack”;
Στην τελευταία εμφάνιση μας στην Αθήνα έγινε ουσιαστικά αυτό που αναφέρεις, παίχτηκε ολόκληρο το First Attack έστω και αν οι μπαλάντες παρουσιάστηκαν με μια μορφή ακουστικού medley. Δεν το βρίσκουμε σωστό να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στην αμέσως επόμενη εμφάνιση μας στην Αθήνα πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που είμαστε ένα βήμα πριν την επόμενή μας κυκλοφορία. Το σετ θα είναι μοιρασμένο, θα αποτελείται ως επί το πλείστον από κομμάτια του First Attack, αλλά θα ακουστούν και κομμάτια από το Die Fighting και κάποια από τη δουλειά που έρχεται!

Θα έχετε καθόλου merchandise από το “First Attack”; Ξέρεις είναι λαική απαίτηση!!
Όχι δυστυχώς δεν θα υπάρχει merchandise από το First Attack. Είχαν βγει επετειακά t-shirt στην προηγούμενη εμφάνισή μας τα οποία όπως καταλαβαίνεις έγιναν ανάρπαστα. Για αυτή τη στήριξη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσους συνεχίζουν να μας στηρίζουν.

Την ίδια μέρα θα παίξουν μαζί σας δυο από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα της παγκόσμιας metal σκηνής, οι Riot City και οι Traveler. Πως τα βλέπεις εσύ τα πράγματα, υπάρχει μέλλον για το κλασικό heavy metal; Έχεις ξεχωρίσει κάποιο νέο συγκρότημα που να λες ότι αυτοί θα γίνουν κάποια στιγμή “μεγάλοι”;
Βασικά το κλασικό Heavy Metal είναι αυτό ακριβώς που λέμε “κλασικό” γι’ αυτό και δεν πρόκειται να σβήσει και να πάψει να ακούγεται ποτέ. Τώρα αν εννοείς αυτό που εννοώ και εγώ σαν “μεγάλοι”, μάλλον όχι. Ίσως φταίει ότι και εγώ έγινα μεγάλος (σε ηλικία) αλλά οι πραγματικά “μεγάλοι” έχουν περάσει. Καλοί δίσκοι θα κυκλοφορήσουν και στο μέλλον σίγουρα, αλλά είναι αδύνατο καινούρια σχήματα να φτάσουν το μέγεθος των Priest, Sabbath, Dio, Maiden, Saxon, Metallica και πάει λέγοντας.

Επίσης μαζί σας θα είναι ένα άλλο παλιό Ελληνικό συγκρότημα οι Crush. Έχετε ξαναπαίξει μαζί; Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σας κάνει εσάς τους “παλιούς” να είστε ακόμα μαζί μας;
Φυσικά έχουμε ξαναπαίξει με τους αγαπημένους μας φίλους τους Crush. Τελευταία ήταν το Νοέμβριο του 2010. Εμένα προσωπικά τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει από το να συνεχίσω να είμαι μαζί σας, γιατί αυτό είναι που γουστάρω να κάνω περισσότερο. Πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για εκείνους όπως και για όλα τα παιδιά που συνεχίζουν χρόνια τώρα και ας άσπρισαν ή πέσαν τα μαλλιά τους παρά τις αντιξοότητες και όλα τα εμπόδια που συναντήσαμε και συνεχίζουμε να συναντάμε ακόμα και τώρα. Εξάλλου Heavy Metal-άδες είμαστε, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ!

Μπορείς να θυμηθείς τη πρώτη συναυλία που παρακολούθησες ποτέ;
Πρώτη πρώτη ήταν μια εμφάνιση των Crossroads στο Σινέ Απόλλων στο Παλαιό Φάληρο αν θυμάμαι καλά το 1976. Αν θες τώρα από ονόματα του εξωτερικού ήταν ο Rorry Gallagher στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1981.

Για εσένα το heavy metal πέρα από τη μουσική που γουστάρεις να ακούς, είναι τρόπος ζωής; Ποια πράγματα έχουν αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων και των εποχών;
Μετά από τόσα χρόνια δεν το λες απλά τρόπος ζωής, μπορείς να πεις η ίδια μου η ζωή. Σήμερα θα έλεγα ότι το metal παίζεται πιο συνειδητοποιημένα. Μπορείς βέβαια κοιτώντας το ίδιο νόμισμα από την άλλη όψη να το πεις αλλιώς, ότι έχει φύγει ο ρομαντισμός. Κατά τα άλλα σαν άτομα ίδιοι «μαλάκες», ντίβες (όπως θες) ήμασταν οι μεταλλάδες τότε ίδιοι είναι και σήμερα…

Αν μπορούσες να συμβουλέψεις μια νέα μπάντα που ξεκινάει τώρα, τι θα τις έλεγες να προσέξει;
Μια νέα μπάντα θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά το που θα εμπιστευτεί τη δουλειά της. Για να σε σεβαστούν πρέπει πρώτα να σέβεσαι εσύ τον κόπο και την προσπάθειά σου. Και επιπλέον, μην παίζουν ποτέ τσάμπα!

Μετά την εμφάνιση στο Up the Hammer, υπάρχουν κάποιες άλλες προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Ελλάδα η στο εξωτερικό;
Δεν έχουμε κάτι προγραμματισμένο αν και συζητήσεις γίνονται ακόμα αρκετές για διάφορες εμφανίσεις κυρίως στην Ελληνική επαρχεία. Όπως και να έχει προτεραιότητα της μπάντας είναι αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία του δίσκου που ξέρουμε και εμείς ότι ήδη έχει αργήσει πολύ. Όταν γίνει η πολυπόθητη κυκλοφορία υποσχόμαστε να βαρεθείτε να μας βλέπετε.

Ευχαριστώ πολύ που απάντησες στις ερωτήσεις μου, θα ήθελες να πεις κάτι στους οπαδούς που θα έρθουν να σας δουν;
Τους περιμένουμε έχοντας ετοιμάσει ένα show που σίγουρα θα ανταμείψει την υπομονή που έχουν δείξει έως τώρα. Όπως όλα δείχνουν το Gagarin Θα είναι γεμάτο, οι μπάντες κουρδισμένες και το καταδιωκτικό έτοιμο για δράση Five miles off the ground… Ελπίζω να το διασκεδάσουν όσο θα το διασκεδάσουμε και εμείς πάνω στο stage.

1229

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.