SOLICITOR: “Spectral Devastation”

ALBUM

Είδος: Heavy/Speed Metal
Δισκογραφική: Gates Of Hell Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Θες πραγματικά να ακούσεις “καυτό ατσάλι”, εν έτει 2020; Γουστάρεις old school riff-ολογία και speed-άτα solos; Ε, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς στην Καναδική σκηνή και στους Solicitor, όπου με το νέο ντεμπούτο album τους “Spectral Devastation” ετοιμάζονται να “σπείρουν” heavy/speed metal “όλεθρο”.

Αν και οι Καναδοί metallers κλείνουν φέτος δύο χρόνια μουσικής ζωής, και πέραν του demo και του EP του 2019, καταφέρνουν στο ντεμπούτο τους να ακούγονται πιο made in ’80s από πολλές μπάντες της χρυσής δεκαετίας του heavy metal. Με την Καναδική σκηνή να είναι από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης των ’80s σήμερα, με πολλές νέες μπάντες να έχουν στρέψει τον ήχο τους στο traditional heavy metal, οι Solicitor δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν με δεδομένη την αδυναμία τους σε speed-άτες μπάντες όπως οι Motörhead, οι Priest, οι early Metallica και οτιδήποτε εκινείτο σε επιθετικά riffs.

Το “Spectral Devastation”, είναι ένα album που ξεφεύγει από τα στενά όρια του παραδοσιακού ή και κλασσικού αν θέλετε heavy metal, αγγίζει τα thrashy riffs χωρίς να τα υιοθετεί, ενώ η όρεξη για speed “αλητεία φτάνει στα κόκκινα”, τι και αν έχει γυναικεία φωνητικά. Η Amy Lee Carlson φαντάζει ως ο θηλυκός “Lemmy”, με το γρέζι και την γεμάτη “αλητεία” φωνή να είναι από τα ατού της. Ακόμη και οι ερμηνευτικές ικανότητες φαντάζουν εξωπραγματικές, αφού καταφέρνει να σε πείσει ότι βρίσκεται κάπου δίπλα σου, απέναντί σου, τέλος πάντων κάπου γύρω σου και ερμηνεύει με παραστατικότητα τα κομμάτια του δίσκου. Μεγάλο προσόν αυτό, για έναν νέο καλλιτέχνη όπως η Amy Lee.

Πέραν των heavy μελωδιών και των speed-άτων riffs, οι Solicitor καταφέρνουν και κάτι σπάνιο για ένα νέο group και μάλιστα στο ντεμπούτο του. Καταφέρνουν να αναδείξουν αυτόν το heavy/speed “όλεθρο” και ατμοσφαιρικά, εκτός από ηχητικά και στιχουργικά, μετατρέποντας το “Spectral Devastation” σε ένα πρότυπο album, σε ένα μνημείο της μουσικής μας. Ο δίσκος φαντάζει σαν ένα πεδίο μάχης, με την απαραίτητη μουντάδα, σκοτεινιά και το συρφετό της σκόνης να μην έχει καταλαγιάσει ακόμα. Το ξεκίνημα “Blood Revelations” εντυπωσιακό, με τις τσιρίδες της Amy Lee να σημαίνουν την απαρχή της μάχης, ενώ τα “Betrayer”, “Terminal Force” και “Spectres Of War” δείχνουν τη σφοδρότητα των “χτυπημάτων” των Καναδών που με το “Grip Of The Fist” σου καταφέρνουν το τελειωτικό χτύπημα. Τι και αν η εισαγωγή του “Night Vision” μοιάζει χαλαρωτική, η συνέχεια ανήκει σε έναν heavy/speed “οργασμό” που δύσκολα βρίσκεις σήμερα.

Δε νομίζω ότι χρειάζονται αναλύσεις και πλατειάσεις, για ένα album που και φαντάζει και είναι “must have” για κάθε πωρωμένο και όχι μόνο μεταλλά. Το “Spectral Devastation”, θα είναι το επόμενο κλασσικό heavy metal album και μάλιστα ένα καλό “μάθημα” για τις νέες και όχι μόνο μπάντες, για το πώς πρέπει να είναι ένας τέλειος από όλες τις απόψεις heavy metal δίσκος. Το παίρνεις, “με κλειστά μάτια”. Σίγουρα, από τις κυκλοφορίες της χρονιάς.

Facebook: https://www.facebook.com/solicitor.speedmetal/

498

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.