JON VOYAGER: “Monsters”

ALBUM

Είδος: Alternative Rock
Εταιρία: One Little Victory Records
Ημ. κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2023

Οι περισσότεροι που διαβάζουν το παρόν άρθρο, έχουν σίγουρα απολαύσει την όμορφη φωνή του Γιάννη Βογιατζή σε ένα από τα live των εξαιρετικών Need, άρα δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την ποιότητα των φωνητικών του χορδών.

Τώρα όμως, ως Jon Voyager, “ταξιδεύει” σε μη γνώριμα σε σχέση με τους Need μέρη και μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα πως το ταξίδι του άξιζε αφού, το αποτέλεσμα που ακούγεται στο “Monsters” είναι επαγγελματικού και “παγκοσμίου επιπέδου”.

Εδώ λοιπόν, ο Γιάννης παίρνει όλους τους ήχους που αγαπάει και δημιουργεί έναν δίσκο που περιέχει αν μη τι άλλο, μουσική ποικιλία. Από τις reggae επιρροές στο “Little Boxes” που μου θύμισε τον αγαπημένο μου Ben Harper, στο “Undecided” που θα έκανε τον Elton John περήφανο, στις Eddie Vedder στιγμές του “Call Me When you’re Drunk” και στην απάντηση στον David Bowie με το “Minor Tom”, ο Jon δεν φοβάται να περάσει από funk, soul και όλα τα συνεπακόλουθα με τα οποία μας έχει απασχολήσει η υψηλότατη τέχνη της μουσικής, διασχίζοντας το προσωπικό του Grand Canyon.

Τα 8 κομμάτια του “Monsters” είναι πανέμορφα και η σωστή άρθρωση του τραγουδιστή στην αγγλική γλώσσα, σε κάνει να ξεχνάς που βρίσκεσαι και να θεωρείς πως βρήκες το νέο αστέρι για τα τοπικά ραδιόφωνα (που είναι μεγάλα πέρα από τον Ατλαντικό) κάπου στην Αμερική. Μια πλειάδα μουσικών βοηθάει τον καλλιτέχνη να αποδώσει όλα όσα είχε στο μυαλό του στην ηχογράφηση που έλαβε χώρα (ως επί το πλείστο)στο Noisy King Residence Studio, σε παραγωγή του ίδιου και του Βαγγέλη Μόσχου και με το mastering του Έκτορα Τσολάκη και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ερωτεύσιμο.

Αν σου αρέσει ο John Mayer και τα διάφορα παιδιά που γέννησε η κληρονομιά του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ, Bruce Springsteen, το “Monsters” θα σου κάνει πολύ καλή παρέα και δεν αξίζει να αγνοηθεί. Αν τώρα πάλι, είσαι του βαρέως ρεπερτορίου, θα σε ευχαριστήσω που έφτασες ως εδώ, αλλά δυστυχώς έχασε τον χρόνο σου.

Αυτά τα σκαλοπάτια στο εξώφυλλο, θα τα ανέβω ξανά πολλές φορές και ταυτίζομαι. Ας τραγουδήσουμε μαζί:
I’ve been climbing all those steps to nowhere
sure it seems I’ve been up here before
its nights like this it feels alright to suffer
so I drug my feet and my bottle yet once more

Official Site: https://www.jonvoyager.com/
Bandcamp: https://jonvoyager.bandcamp.com/album/monsters
Facebook: https://www.facebook.com/jon.voyager/
Instagram: https://www.instagram.com/jon_voyager/

496

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.