HIGH N HEAVY: “V”

ALBUM

Είδος: Doom metal
Δισκογραφική: Electric Valley
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Μια από τις καλύτερες μπάντες στο χώρο του doom metal τα τελευταία χρόνια είναι οι Αμερικανοί High ‘n’ Heavy. Δεν ξέρω τι παίζει με την πάρτη τους, ίσως να φταίει το ότι τα παιδιά είναι από τη Μασαχουσέτη, που όσο να ’ναι ένα αποκρυφιστικό παρελθόν το έχει, ή ίσως καπνίζουν κάτι πιο ιδιαίτερο από τους υπόλοιπους. Το θέμα είναι ότι από το 2014 και μετά έχουν κυλοφορήσει 4 πολύ καλούς δίσκους αγνού Σαμπαθικού doom και δεν φαίνεται ότι θα σταματήσουν το σερί ούτε με το νέο τους δημιούργημα με το δωρικό όνομα “V”.

Το “V” περιλαμβάνει 8 συνθέσεις και θα ενθουσιάσει τους φίλους των Black Sabbath, Pentagram και Witchcraft. Ο ήχος του δίσκου είναι «τεράστιος», με φοβερό «όγκο», με τον Trevor Vaughan στην παραγωγή να «κάνει παπάδες». Οι High ‘n’ Heavy βγάζουν αρκετή ενέργεια στο παίξιμό τους και όλος ο δίσκος έχει την αίσθηση του live. Άλλωστε οι Αμερικανοί φημίζονται για αυτά και έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο “ζωντανούς” δίσκους. Η μπάντα βρίσκεται «με κλειστά μάτια» και αποδίδουν άψογα το υλικό τους, είτε παίζουν κλασικές αργόσυρτες συνθέσεις είτε λίγο πιο γρήγορες, όπου το «φάντασμα» των Motörhead επικουρεί τους Αμερικανούς. Μεγάλος παίκτης στις κιθάρες ο John Steele, ο δίσκος έχει από τα πιο μερακλήδικα solo που έχω ακούσει τα τελευταία έτη, το rhythm section των Mike Dudley και Nick Perrone είναι «μπετόν αρμέ» και «κερασάκι στην τούρτα» έχουμε τα απόκοσμα φωνητικά του Kris Fortin. Αγαπημένα κομμάτια τη στιγμή που γράφω το review τα “Cleansed with Blood” και “We Will Burn”, αλλά από ακρόαση σε ακρόαση αυτό αλλάζει, όλα «σπέρνουν».

Ναι, οι μάγοι από το New Bedford για άλλη μια φορά τα κατάφεραν. Το “V” είναι ικανό να χαρίσει μεγάλες στιγμές στους ακροατές τους, οπότε φίλοι του doom διαδώστε τα νέα, για μια από τις πιο σπουδαίες κυκλοφορίες της σκηνής φέτος.

Facebook: https://www.facebook.com/HighnHeavy/

947

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.