HELLRYDER: “The Devil Is A Gambler”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα side project των Chris Boltendahl (φωνητικά) και Axel Ritt (κιθάρες), αμφότεροι γνωστοί (ειδικά ο πρώτος) λόγω της main band τους που δεν είναι άλλη από τους, ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, Γερμανούς metallers Grave Digger οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν σύντομα επίσημα την debut δουλειά τους.

Τι αντιμετωπίζει ο ακροατής ακούγοντας το “The Devil Is A Gambler”; Καθαρό, κλασικό, αγνό heavy metal το οποίο τιμά εξίσου ολόκληρη τη θρυλική δεκαετία (ε ναι, τα 80’s λέω) όπως και τις ενδοξότερες στιγμές της μπάντας στην οποία συμμετέχουν, κάνοντάς με να απορώ για ποιό λόγο δεν κυκλοφόρησε αυτό το album υπό το πασίγνωστο όνομά τους.

Αν πάντως αυτή η προσπάθεια είναι για να αποδείξουν ότι μπορούν να λάβουν αναγνώριση χωρίς τις “πλάτες” του ονόματός τους, τότε τους βγάζω το καπέλο γιατί το album είναι το λιγότερο αξιοπρεπέστατο, ενθουσιώδες και δυναμικό, ένα σύνολο που θα μπορούσε να επαναφέρει τους Grave Digger ως αντικείμενο συζήτησης στα στόματα των απανταχού μεταλλάδων.

Θα μπορούσα να καταλογήσω πάρα πολλά credits για τη δουλειά αυτή σε όλα τα επίπεδα. Τεχνολογικά περφεξιονιστικό με έναν όχι τόσο πνιγηρό, στείρα στουντιακό ήχο ο οποίος αναδύει πλήρως τη δυναμική των συνθέσεων. Από εκεί και πέρα, ο πυρήνας του project με την προσθήκη του εξαιρετικού ρυθμικού διδύμου των Steven Wussow (μπάσο) / Timmi Breideband (drums) βρίσκεται σε καλή φόρμα, με πολύ καλά solos από τον Ritt και πολύ καλές ερμηνείες του γερόλυκου Boltendahl ο οποίος συνεχίζει να διαθέτει το αρσενικό, επικό λαρύγγι, ιδανικός performer για το είδος της μουσικής που παράγουν.

Groovy, στο ύφος των Black Label Society και των σύγχρονων Flotsam & Jetsam (ναι, γιατί όχι) το ομώνυμο “Hellryder”, με ρεφρέν παλαιοχουλιγκανικό στο ύφος των Grave Digger, θαυμάσια τα γρήγορα, κάργα Accept-ικά “Sacrifice In Paradise” και “Harder Faster Louder” (εύγλωττα τιτλοφορημένο), κομμάτια από αυτά που λατρεύτηκαν με τον Udo πίσω από το μικρόφωνο των Accept), πολύ καλό και το album-titled “The Devil Is A Gambler” το οποίο αναδεικνύει πλήρως τις δυο κυριότερες επιρροές των Accept (δηλαδή τους Judas Priest και τους AC/DC), το “Chainsaw Lilly” βρωμάει Motörhead από χιλιόμετρα όπως και τα “I Die For You” και “Bad Attitude” (σίγουρη τριαδούλα για το στοίχημα άμα γουστάρεις Lemmy & co) και παρελθοντική λαγνεία στο Van Halen-ικό hard rock “Passion Maker” και στο επιλογικό “I Don’t Wanna Die” ένα ανθεμικός (και bonus) επίλογος που πατάει γερά στους Whitesnake.

Τελικώς ένα απόλυτα δικαιολογημένο υλικό από τους Hellryder το οποίο σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους heavy metallers μιας και το “The Devil Is A Gambler” περιέχει όλα τα απαραίτητα για να το συμπαθήσεις χαρακτηριστικά. Δύναμη, μελωδίες, πάθος και αγνή heavy pure ’80s γκαύλα. Από μπαρμπάδια που τεκμηριώνουν και με το παραπάνω τον όρο metaller. Μαζί με ένα καφάσι μπύρες, ικανότατο entertainment starter pack.

Facebook: https://www.facebook.com/hellryderofficial
Official website: https://www.hellryder.de/

577

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.