HEAVY FEATHER: “Mountain of Sugar”

ALBUM

Είδος: Blues, rock
Δισκογραφική: The Sign
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 9 Απριλίου 2021

Heavy Feather. Θα μπορούσε να αποτελεί το όνομα αρχηγού μιας Ινδιάνικης φυλής, όμως εδώ πρόκειται για μια Σουηδική blues/rock μπάντα, που σκοπό έχει να κατευνάσει τις όποιες rock ανησυχίες σας. Και ναι, εννοώ ακόμη και αυτές που θα πρέπει να γυρίσεις πολύ το χρόνο πίσω, εκεί στα ’60s και ’70s όπου το blues/rock θριάμβευε. Το “Mountain of Sugar” μπορεί να είναι το δεύτερο μόλις album των Σουηδών, δίνει όμως την εντύπωση ότι είναι λες και βρίσκονται χρόνια στο «κουρμπέτι».

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι όταν ακούσεις το “Mountain of Sugar” είναι οι σαφείς blues και rock επιρροές της μπάντας, από τα μεγαθήρια των ’60s και ’70s όπως οι Free, Cream και φυσικά οι Lynyrd Skynyrd. Οι Σουηδοί rockers κατάφεραν να «γυρίσουν» τον ήχο τους μισό αιώνα πίσω για να μπορέσουν να επιτύχουν αυτό που ήθελαν, με αποτέλεσμα το νέο τους album να έχει πέρα από τον πρώιμο rock ήχο και κάποιες psychedelic rock επιρροές που άρχισαν να εμφανίζονται εκείνον τον καιρό. Οι ερμηνείες δε της Lisa Lystam, σίγουρα θα σου φέρουν στο μυαλό εποχές Janis Joplin και Marianne Faithfull, τότε που τα rock parties γέμιζαν ευχαρίστηση το νεανικό rock κοινό. Η φωνή της Lisa δείχνει να «δένει» άριστα με το blues/rock ύφος της μπάντας και ανεβάζει επίπεδο τις ήδη εύηχες ιδέες του group.

Το “Mountain Of Sugar” πέρα από τις όποιες επιρροές που το έχουν χαρακτηρίσει, δείχνει φυσικά και το αδάμαστο ταλέντο και τη διάθεση ενός group να μη μπει σε στερεότυπα και να ακολουθήσει την καρδιά του. Ακόμη και σε εποχές που το blues/rock δεν έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει, οι Heavy Feather μοιάζουν να κάνουν την «επανάστασή» τους φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια ένα είδος που παραπαίει, και μάλιστα το κάνουν τόσο καλά που ίσως κερδίσουν το φιλοθέαμον και προοδευτικό μεταλλικό κοινό. Άλλωστε τραγούδια σαν τα “30 Days”, “Bright In My Mind”, “Too Many Times” και “Let It Shine” που φέρνουν αυτό το blues/rock σκέρτσο του παρελθόντος, δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας, ενώ ακόμη και οι μπαλάντες “Love Will Come Easy” και “Asking In Need” σε παραπέμπουν σε εκείνες τις στιγμές των rock parties που χόρευες τη ντάμα σου ως το πρωί.

Μια ευχάριστη κυκλοφορία, που θα σου θυμίσει τα παλιά και θα σου ανακινήσει το ενδιαφέρον για εποχές ’60s-’70s. Το απολαμβάνεις άνετα ένα μεσημεράκι καλοκαιριού με μία μπύρα στο χέρι, ενώ κάθεσαι στη βεράντα σου χαζεύοντας τη θάλασσα. Από τις πολύ καλές κυκλοφορίες στο χώρο του, αναμφισβήτητα.

Facebook: https://www.facebook.com/HeavyFeatherRock/
Official Page: https://orcd.co/mountainofsugar
Instagram: https://www.instagram.com/HeavyFeatherRock/

1097

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.