CHRISTIAN DEATΗ: “Evil Becomes Rule”

ALBUM

Είδος : Death Rock/Gothic
Εταιρία : Season of Mist
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 6 Μαΐου 2022

Οι Christian Death αποτελούσαν πάντα ένα τεράστιο κεφάλαιο στον χώρο του Gothic/Death Rock. Από το θρυλικό “Only Theater Of Pain” με την original σύνθεση τους μέχρι και σήμερα. Παρόλο τις πάρα πολλές διαφορετικές τους συνθέσεις, κράτησαν μέχρι σήμερα, χωρίς κανένα από τα αρχικά τους μέλη. Η κύρια τους σύνθεση αποτελείται από τον Valor Kand και τη Maitri Nicolai .

Αναμφίβολα ήταν το συγκρότημα που μέσες άκρες, “έφερε” το gothic rock στην Αμερική και βεβαίως ο τίτλος που φέρουν από τον πρώτο δίσκο τους, ως οι πατέρες του death rock είναι πέρα για πέρα αληθής. Τώρα έρχονται να βγάλουν την δέκατη πέμπτη ολοκληρωμένη τους δουλειά και τη δωδέκατη με τον Valor Kant στα φωνητικά. Ο δίσκος αρχίζει με τον Kand να “προειδοποιεί” “abandon all your hope” στο εναρκτήριο “The Alpha And The Omega”. Ο δίσκος είναι ατμοσφαιρικός και σκοτεινός, όπως πρέπει να είναι το gothic rock. Mε μία στοιχειωτική ατμόσφαιρα να περικλείει τα πιο μυστηριακά τραγούδια, όπως το “Abraxas We Are”. “Blood Moon” και το ομότιτλο. Το γλυκά επικήδειο “The Beautiful” που τραγουδάει η Maitri, αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου. Ενώ το “Elegant Sleeping” αποτελεί ακόμη μία καταπληκτικά σκοτεινή ή σκοτεινά καταπληκτική, όπως το πάρει κανείς, στιγμή του δίσκου με τη Maitri να πιάνει ακριβώς το vibe που έπρεπε.

Ο δίσκος όμως, δεν τελειώνει σε αυτά μόνο. Τα δύο χρόνια καραντίνας πιάσανε τόπο, από ό, τι φαίνεται το δίδυμο Kand-Maitri πήρε όλη την έμπνευση που είχε ανάγκη για να γράψει και κάποια δυστοπικά φουτουριστικά τραγούδια. Ένα από αυτά είναι το “Warning” που αποτελεί κατ’ όνομα μία προειδοποίηση “εναντίον του ίδιου μας του εαυτού” και που μπορούμε να φτάσουμε άμα αφήσουμε ανεξέλεγκτη την απληστία μας. To δεύτερο τραγούδι του δίσκου, το “New Messiah” κινείται στα ίδια δυσοίωνα φουτουριστικά μονοπάτια. To “Rise And Shine”, μία άλλη – μουσικά – πολύ καλή στιγμή του δίσκου, που τελειώνει με ένα πολύ δυνατό ντουέτο μεταξύ τους, βρίσκεται στο ίδιο μοτίβο στιχουργικά, αγγίζοντας το ευαίσθητο θέμα του διχασμού της κοινωνίας. Το “Evil Becomes Rule” θα κλείσει με το υπαρξιακό “Who Am I?”.

Το “Evil Becomes Rule” είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος, δυστοπικός, μυστικιστικός και πομπώδης. Ίσως από τους καλύτερους που έχω ακούσει φέτος στο ιδίωμα, κάτι που δείχνει ότι οι Christian Death παρότι έχουν περάσει 31 χρόνια, από τη στιγμή που ο πυρήνας έγινε o Kand με τη Maitri, δεν έχουν χάσει την έμπνευση τους, αλλά ίσα – ίσα, βγάλαν τον δίσκο όταν οι ιδέες είχαν ωρίμασαν μέσα τους. Σκοτεινές ιδέες και μια ατμόσφαιρα-κράμα από μυστικισμό και δυστοπία αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, δημιουργούν το “Evil Becomes Rule”. Είναι ακριβώς όπως θα περίμενε κάποιος. Μια “παλιά καραβάνα” του gothic rock να έβγαζε ένα, όχι απλά αξιοπρεπή δίσκο, αλλά έναν πολύ καλό δίσκο.

Facebook : www.facebook.com/christiandeath
Twitter : www.twitter.com/ChristianDeath
Instagram : www.instagram.com/christiandeath.official
Site : www.christiandeath.com
Youtube : www.youtube.com/christiandeathofficial 

530

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.