FAITHSEDGE: “The Answer of Insanity”

Λοιπόν… θα το θέσω ως εξής… αν μου έλεγαν ότι εν έτη 2014 κάποια μπάντα, σε κάποια μεριά του πλανήτη θα κυκλοφορήσει μια hard rock μπαλάντα που θα καταφέρει να με συγκινήσει όπως με συγκίνησαν κάποτε τα “I remember you” των Skid Row ή το “Surrender” των Τrixter, θα του έλεγα απλά ότι είναι παλαβός και ότι αυτές οι εποχές μαζί με την ακατέργαστη έμπνευσή τους έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Έλα όμως που έρχεται εκείνη η μέρα που κάποιος θα σου στείλει για κριτική ένα δίσκο που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις, θα σε κάνει να κοιτάξεις το ημερολόγιο πολλές φορές για να βεβαιωθείς ότι έχουμε 2014 και όχι 1988, θα σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα σου για να ρίξεις κλεφτές ματιές έξω απο το παράθυρο για να βεβαιωθείς ότι είσαι στην Αθήνα και όχι στο Λος Άντζελες…

Τα πράγματα είναι απλά… Tόσο πολύ απλά όταν μιλάμε για μεγαλειώδης δίσκους… Υπάρχουν στην μέση του δίσκου (περίπου), 2 μπαλάντες , τα “Praying For This” και “Comes Crushing Down” που ΑΝΕΤΑ τις συγκαταλέγω στο top 30 καλύτερων hard rock μπαλαντών ever.
Ξεκίνησα όμως κάπως ανορθόδοξα… Είναι από τον ενθουσιασμό μου! Πάμε να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το “The Answer Οf Insanity” είναι ουσιαστικά η μεγαλειώδης επιστροφή της dream team Faithsedge και αν παραμιλούσαμε με το ντεμπούτο τους εδώ θα κάνουμε καιρό να συνέλθουμε! Κρατήστε την ανάσα σας και πάμε να δούμε πρώτα με ποιούς κυρίους έχουμε να κάνουμε για την ακρίβεια: Giancarlo Floridia (φωνή, κιθάρες),  Αlex De Rosso o μέγας διδάσκαλος της κιθάρας  (Dokken, Vertigo, Shadows Fade… είπατε κάτι;), Fabrizio Grossi στο μπάσο (Steve Lukather & Alice Cooper) και στα drums ο Tony Morra (Rebecca St James, Van Zant). Περiμένετε δεν τελειώσαμε… Στον δίσκο συμμετέχουν οι Eric Ragno (Trixter) και Alessandro Del Vecchio (Hardline, Silent Force, Edge Of Forever… ξαναείπατε κάτι;) …. Οπότε καταλαβαίνετε τι υλικό υπάρχει μέσα στο “The Answer Οf Insanity”

Το “Νοw I Know The Truth” ανοίγει το δίσκο με τον καλύτερο τρόπο και είναι σίγουρο ότι θα σε κολλήσει στον τοίχο με το καλημέρα. Βαριά και ασήκωτη προσέγγιση, τρομερό kick ass riff, εκπληκτική μελωδία στην γέφυρα και στο refrain… Outro που σου φέρνει στο μυαλό Megadeth… Είπαμε εδώ τα έχουμε όλα, παλιομοδίτικο Hard Rock στο μίξερ με Metal, Punk, Progressive… TA ΠΑΝΤΑ!

Να δεις τι σου ‘χω για μετά …

“Revolve My World”, οld school hard rock με gang vocals στο refrain να θυμίζει  Skid Row, Crazy Lixx, Crash Diet, αλλά στα καλύτερά τους… ένας απίστευτος Τοny Morra στα τύμπανα να μην μας αφήνει να συνέλθουμε και συνεχίζουμε… “The Way I Have To Let You Go”, progressive και alternative στοιχεία, άψογη κιθαριστική δουλειά, απλά εκπληκτικό κομμάτι. “Are You Gonna Stand?”, από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου (με δυσκολία ξεχωρίζω, συγχωρέστε με), mid-tempo κομμάτι με εκπληκτικό drum groove και μπασογραμμή που σου καρφώνεται στο μυαλό και ένας συγκλονιστικός Floridia… Kαι να που φτάνουμε στην πρώτη μπαλάντα του δίσκου… “Comes Crushing Down”… το αφήνω για εσένα… Πατάμε καμιά δεκαριά φορές το repeat και συνεχίζουμε. “Saving Anything”, στα ίδια υψηλά επίπεδα με refrain που δεν θα ξεκολλάει απο το μυαλό σου με τίποτα – παρακαλείται κάποιος να μαζέψει τον Αlex De Rosso -, “Praying For This” (η δεύτερη μπαλάντα και το καλύτερο κομμάτι του δίσκο ), “Until Your Home”, early 90’s hair metal feeling με εκπληκτικούς στίχους, “When I Lost You” rocker δυναμίτης – λέγε με και  LA GUNS ,  “Destroy You” το πιο heavy κομμάτι του δίσκου με το οποίο και κλείνει – μα καλά πόσα κέφια είχαν εκεί στην παραγωγή; 

Χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο; Όχι. Είναι το the next big thing ετούτοι οι κύριοι; Ποιο next, είναι ήδη Big.

475