ALL HAIL THE YETI: “All Ηail the Yeti”

Έξι χρόνια ζωής μετράνε οι All Ηail the Yeti από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και μετά την κυκλοφορία ενός ΕΡ, το 2010 (“Trees on Fire with Songs of Blood”) επιστρέφουν με το πρώτο ολοκληρωμένο ομώνυμο άλμπουμ τους.

Για όσους δε θυμούνται, Yeti είναι το όνομα του γνωστού urban legend, Χιονάνθρωπου των Ιμαλαΐων και σαν και εκείνον έτσι και το γκρούπ είναι κάτι το μεγαλειώδες. Χωρίς να τετραγωνίζουν τον κύκλο παίζουν όμορφο metal και δεν κουράζουν καθόλου στα 60 λεπτά της διάρκειας τους.

ΩΠ! Rewind και ξανά… Ουσιαστικά η μουσική είναι 40 λεπτά, τα οποία βέβαια χωρίς να βαριέσαι τα ακούς ξανά. Τα υπόλοιπα 20 είναι τρολλιά. 20 λεπτά ενός ήχου φωτιάς να καίει κάποιο κορμό δέντρου και μια κατσίκα να βελάζει (ίσως είναι ο ήχος του Γέτι, δεν ξέρω)!

Οι Αμερικανοί συνδυάζουν όμορφα ήχους Machine Head, Mastodon, αποδεικνύοντας το πόσο επηρέασαν τη metal σκηνή οι Pantera και όλα αυτά βουτηγμένα στο βάλτο του Matt Pike, που λέγεται High on Fire.

Φωνητικά σαν αυτά που αγαπάμε όλοι εμείς που στηρίζουμε το εμπνευσμένο, από το τον Αμερικάνικο Νότο, metal, που κατά καιρούς γίνονται μελωδικά και καθαρά, δίνοντας λίγο συναίσθημα. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του το άλμπουμ μου θυμίζει “Through the Αshes of Εmpires”, από το οποίο θεωρώ πως είναι πολύ επηρεασμένοι οι μουσικοί που απαρτίζουν τους All Ηail the Yeti.

Οι κιθάρες, γενικά είναι βαριές όσο πρέπει και αργόσυρτες σε σημεία, που δίνουν μία stoner/sludge αίσθηση. Παραγωγή όμορφη, με κομμάτια σαν το “The Art of mourning” (πόσο αγαπώ τη φυσαρμόνικα) να είναι highlight, με συμπαραστάτες τα “After the great fire” και το “μαστουρωμένο” “Αxe murder hollow”.

Πέρασα υπέροχα ακούγοντάς το και θα προσπαθήσω να το προσθέσω στη δισκογραφία μου! Ακούστε υπεύθυνα!

434

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.