OCEAN CHIEF: “Universums Härd”

Οι Σουηδοί sludge doomsters Ocean Chief γαμούν και δέρνουν…

Δε χρειάζονται περαιτέρω εισαγωγές, ούτε επεξηγήσεις. I speak the truth!

Έχοντας κυκλοφορήσει μονάχα αξιόλογες δουλειές, το κουιντέτο από το Mjolby, επανέρχεται με το απόκοσμα σαγηνευτικό “Universums Härd”, ένα full length που θα χαροποιήσει όλους τους φίλους του είδους. Και σε περίπτωση που δεν τους ξέρεις ήδη, να σου πω πως οι Ocean Chief, μεταξύ άλλων, είναι και stoner (όχι τίποτα άλλο, αλλά αν δε στο έλεγα, μπορεί και να λάκιζες μουσάτε φίλε μου).

Υπερπηδώντας την δύσπεπτη προσέγγιση του προηγούμενου δίσκου (“Sten”), συμβαδίζουν περισσότερο με τις πρώτες δύο δουλειές τους, παρουσιάζοντας ένα album με σαφέστερο προσανατολισμό και απλούστερη (τρόπον τινά) μουσική νόρμα.

Μη σου περάσει από το μυαλό πως θα ακούσεις κάτι straightforward. Το “Universums Härd” είναι βαρύ και ασήκωτο, με αργόσυρτους ρυθμούς να σε ταξιδεύουν στο διάστημα και στις απαρχές της δημιουργίας του σύμπαντος.

Αυτό που όντως αλλάζει είναι η διάρκεια, καθώς το “Universums Härd” αποτελείται από επτά συνθέσεις που αγγίζουν τα 42 λεπτά, με μόλις τρία τραγούδια να ξεπερνούν το οκτάλεπτο, κάτι μάλλον ασυνήθιστο για τους Ocean Chief, μιας και στο παρελθόν τα κομμάτια τους ήταν όλα πάνω από οκτώ λεπτά. Βέβαια εδώ συναντώνται και τρία instrumental, τα οποία συντελούν θετικά στο όλο concept του δίσκου. Αν αυτό εσύ το θεωρείς πιο “εύπεπτο”, κανένα πρόβλημα. Το αποτέλεσμα παραμένει συμπαγές και ουσιαστικό.

Δε χρειάζεται να το κουράζω άλλο όμως… Σ’ αρέσουν μαναράκι μου οι Ufomammut και οι YOB; Εδώ είσαι…

477

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.