DÖDSRIT: “Mortal Coil”

ALBUM

Είδος: Black metal/crust
Δισκογραφική: Wolves of Hades
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Αισίως τρίτο άλμπουμ για τους Dödsrit το οποίο στην ουσία συνιστά νέα αρχή για την Σουηδική μπάντα σε πολλαπλά επίπεδα. Καταρχήν είναι το πρώτο τους άλμπουμ γραμμένο και εκτελεσμένο από ολοκληρωμένη μπάντα, καθότι οι 2 πρώτες κυκλοφορίες τους ήταν αποκλειστική δουλειά του τραγουδιστή/κιθαρίστα Christoffer Öster, ακολούθως, είναι η πρώτη τους κυκλοφορία στη δικιά τους εταιρεία, την Wolves of Hades, και τελευταίο και σημαντικότερο για αυτό το review, είναι και αρκετά διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλειές τους σε ήχο.

Ενώ λοιπόν τα “Dödsrit” και “Spirit Crusher” που προηγήθηκαν έγερναν αρκετά στο crust κομμάτι, σε σημείο που αρκετοί τους θεωρούσαν κατά κύριο λόγο blackened hardcore μπαντά, το “Mortal Coil” είναι πρωτίστως black metal δίσκος. Αρκετά πιο μελωδικός, και με τα παγωμένα σκανδιναβικά riff να σκάνε με το “καλησπέρα σας”, τα 35 περίπου λεπτά που διαρκεί είναι μια πανδαισία μαυρομέταλλου, με τα neocrust στοιχεία να μην απουσιάζουν μεν, αλλά να αργούν να παρουσιαστούν και να χρησιμοποιούνται στρατηγικά σαν κρεσέντο παρά σαν βάση, όπως με το καταιγιστικό δεύτερο μισό του ομώνυμου τραγουδιού. Τα κομμάτια δε, 4 σε αριθμό όπως πάντα, δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες, είναι παραπάνω από καλοδουλεμένα και δένουν αρμονικά το ένα με το άλλο δημιουργώντας μια άψογη ροή από την αρχή μέχρι το τέλος του άλμπουμ ενώ τεχνικά η παραγωγή είναι άρτια με ακριβώς τη σωστή ποσότητα βρωμιάς που χρειάζεται μια κυκλοφορία του είδους για να δημιουργήσει τη σωστή ατμόσφαιρα.

Με πλήρη επιτυχία λοιπόν η είσοδος των Dödsrit στο νέο κεφάλαιο της ύπαρξης τους, όχι απλά αλλαγή αλλά επί ουσίας ολική αναβάθμιση, η οποία για εμένα τους κατατάσσει μπροστάρηδες στον ιδιάζων χώρο των black/crust υβριδίων, το οποία τελευταία είναι πολλά, αλλά ελάχιστα καταφέρνουν να αγγίξουν ποιοτικά δίσκους όπως το “Mortal Coil”. Σε περίπτωση που δεν ήμουν ξεκάθαρος λοιπόν, ο δίσκος σπέρνει.

Facebook: https://www.facebook.com/DODSRIT
Bandcamp: https://dodsrit.bandcamp.com/album/mortal-coil

499

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.