LEGION OF THE DAMNED:"Slaughtering…"

Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια (ο πρώτος τους δίσκος βγήκε το 2006) οι Legion Of The Damned κατάφεραν να δημιουργήσουν, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, έναν αρκετά μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομα τους.

Οι λόγοι; Τέσσερις ποιοτικότατοι δίσκοι, ασταμάτητες περιοδείες με μεγάλα ονόματα του χώρου, συμμετοχές σε φεστιβάλ και, φυσικά, δυναμικές και εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις.

Η νέα δουλεία των Legion Of The Damned, με το λιτό αλλά περιεκτικό τίτλο “Slaughtering…”, στη ουσία αποτελεί ένα ηχητικό – οπτικό ντοκουμέντο όλης αυτής προσπάθειας. Αυτό που γίνεται αμέσως εμφανές σε όποιον πάρει τη νέα δουλειά του συγκροτήματος στα χέρια του είναι, το πόσο πλήρης είναι αυτή η κυκλοφορία. Ένα CD διάρκειας 72 λεπτών καθώς και δυο DVD (διάρκειας 146 και 163 λεπτών αντίστοιχα). Συνολική διάρκεια αυτής της κυκλοφορίας 381 λεπτά, και για να σας διευκολύνω, μιλάμε για υλικό που αγγίζει τις εξίμιση ώρες. Όχι κι άσχημα, έτσι;

Το CD αποτελείται από 17 κομμάτια (10 από το Summer Breeze φεστιβάλ το 2009 και 7 από Bamberg Winterbreath φεστιβάλ το 2007). Ο ήχος και στις δυο εμφανίσεις είναι αρκετά καλός, με το συγκρότημα να αποδίδει άψογα τα αρκετά απαιτητικά κομμάτια και τον τραγουδιστή Maurice να έχει την παρουσία που πρέπει. Και τι εννοώ με αυτό; Ούτε τελείως απόμακρος (ξέρετε τώρα, για να το παίξει κακός), αλλά ούτε και υπερβολικά φλύαρος, ώστε να καταντά κουραστικός.
Το πρώτο DVD αποτελείται από τρία μέρη. Τα δυο πρώτα είναι οι εμφανίσεις στο Summer Breeze (η ίδια με αυτή του CD, αν και εδώ υπάρχουν 2 κομμάτια περισσότερα) και στο φεστιβάλ Thrash Assault το 2009. Για την απόδοση του συγκροτήματος τα είπαμε παραπάνω, δε νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι.
Η κάλυψη του Summer Breeze γίνεται με αρκετές κάμερες, με αποτέλεσμα ο θεατής να έχει μια πολύ καλή ιδέα του τι συμβαίνει πάνω στη σκηνή, αλλά και κάτω από αυτή καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάμερες εστιάζουν στις αντιδράσεις του κοινού.

Η εμφάνιση των Legion Of The Damned στο Thrash Assault ίσως ξενίσει κάποιους, καθώς η μαγνητοσκόπηση έγινε με handy cams, με αποτέλεσμα η φωτογραφία να μην είναι ιδιαίτερα καλή, ενώ σε σημεία υπάρχουν κάποια σκοτεινά, θολά πλάνα. Αυτό πάντως δε με ενόχλησε ιδιαίτερα, καθώς μου έδωσε μια πιο ερασιτεχνική αλλά ταυτόχρονα πιο αληθινή 80’s αισθητική, η οποία ταιριάζει απόλυτα με το σχήμα.

Την περασμένη χρονιά οι Legion Of The Damned έκαναν έναν διαγωνισμό, οι νικητές του οποίου θα είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια μέρα μαζί με το συγκρότημα. Έτσι στις 21 Νοεμβρίου 13 οπαδούς του συγκροτήματος επισκέφθηκαν τους Legion Of The Damned στο προβάδικο τους στο Panningen, απόλαυσαν το σχήμα να παίζει ζωντανά στο χώρο αυτό, ενώ το πάρτυ συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ. το όλο σκηνικό ονομάστηκε Fanday και αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του πρώτου DVD.

το τρίτο δισκάκι ξεκινά με τη συναυλία στο Partysan Open Air (το 2008). Η μαγνητοσκόπηση έγινε πάλι με αρκετές κάμερες, οπότε εδώ ισχύουν όσα διαβάσατε για το Summer Breeze.
Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τα λεγόμενα extras, τα οποία είναι αρκετά και διασκεδαστικά. Μεταξύ άλλων περιέχονται: δυο “on the road reports” (από Πορτογαλία και Τουρκία), δυο studio reports, αποσπάσματα από την περιοδεία Full Of Hate (μαζί με Obituary και Amon Amarth), τέσσερα επίσημα video clips (μαζί με σχόλια από τον τραγουδιστή σχετικά με το πώς γυρίστηκαν).

Τα μοναδικά αρνητικά σημεία του “Slaughtering…” είναι το ψιλοανόητο εξώφυλλο, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ποικιλία στα κομμάτια που παρουσιάζονται ζωντανά (κάτι που είναι κατανοητό αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των δίσκων που έχουν βγάλει οι Legion Of The Damned μέχρι τώρα).

Οι Legion Of The Damned με τη νέα τους κυκλοφορία αποδεικνύουν ότι είναι ένα συγκρότημα που σέβεται τόσο τον εαυτό του όσο και τους οπαδούς του καθώς και το ότι αξίζουν όχι μόνο την αναγνώριση που έχουν λάβει μέχρι τώρα, αλλά ακόμα περισσότερη.
Αποκτήστε το Slaughtering… και bleed for them.

Καρβούνης Δημήτρης

463