THUNDERMOTHER: "Thundermother"

Δεν θα μιλήσω για μόδες και εμπορεύσιμες καταστάσεις βλέποντας μια female rock and roll μπάντα αλλά για τέσσερις Σουηδές να παίζουν high energy rock and roll και τιμάνε την μουσική αλλά και την ιστορίας της με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι οι Thundermother που μετά από δυόμιση χρόνια και πλήρη αλλαγή του line up τους έβγαλαν τον τρίτο και ομώνυμο δίσκο τους. Από πέντε, τέσσερα πλέον, τα κορίτσια από την Στοκχόλμη ήρθαν να ταράξουν τα νερά με την νέα τους κυκλοφορία.

Είναι ένα κράμα κλασικού Ac/Dc ήχου με πάρα πολλές επιρροές στην απόδοση αλλά και στην σύνθεση τους από τα αυστραλιανά μεγαθήρια που συνδυάζεται με την υψηλή ενέργεια που μας δίδαξαν οι, έτεροι σουηδοί, Hellacopters.

Δεκατρείς οι συνθέσεις στον καινούργιο δίσκο με την Filippa (το μόνο original μέλος) να δίνει ρεσιτάλ ριφφολογίας στην κιθάρα, να αποδίδει τίγκα ευχάριστες up tempo μελωδίες και να σολάρει σαν να μην υπάρχει αύριο. Συνοδεύεται από την μπασίστρια Sara Petterson και την ντράμμερ Emlee Johansson η οποία είναι ικανή να γκρεμίσει τοίχους γύρω της. Η αποκάλυψη έρχεται στο μικρόφωνο και στην φωνή της Guernica Mancini. Χροιά και μέταλλο γίνονται ένα και καλύπτουν επάξια το κενό της Clare Cunningham.

Κυκλοφορία που σίγουρα χρήζει ακρόασης αν θέλεις οι μέρες σου να συνοδεύονται από ευχάριστα ακούσματα και κομμάτια που σου δίνουν ενέργεια.

547

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.