JACKSON FIREBIRD: “Cock Rockin'”

Απλό και αγνό rock ‘n’ roll, με στίχους να μιλάνε για γκόμενες, ξύδι και ναρκωτικά.

Από την Αυστραλία έρχονται οι Jackson Firebird και είναι παραπάνω από διασκεδαστική. Οκ, δε θα κρεμάσεις το βινύλιο πάνω από την πόρτα σου για να δείξεις ποιος είσαι, αλλά σίγουρα θα θέλεις να γκαζώσεις στη Συγγρού και περνώντας τη θάλασσα να βρεθείς αλλού.

Το ντουέτο αυτό παίρνει τον ήχο που έβγαζαν στην αρχή τους οι Black Keys και το φορτώνουν με ένα υβρίδιο ZZ Top- AC/DC, χωρίς να ξεχνούν το rockabilly. Έφερε στο μυαλό μου εκτός από τους προαναφερθέντες, τους Supersuckers και τους Datsuns.

Ακούστε κομμάτια σαν το groovy “Sweet Eloise”, το “Red Hair Honey” και το “Can Roll” και φανταστείτε τους να παίζουν live μαζί με τους δικούς μας Big Nose Attack.

Είναι ήχος που μου αρέσει πολύ αυτός, απλοί και αποδοτικοί στίχοι και μουσική όσο blues επιτρέπει η εποχή μας, με τα sildes να εμφανίζονται που και που και το drumming να σε κρατάει σε ένα συνεχόμενο χορό.

I’ll keep an eye on you, motherfuckers!

509

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.