RIOT (V): “Mean Streets”

ALBUM

Είδος: Power/Heavy metal
Εταιρεία: Atomic Fire Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Το heavy metal γεννήθηκε στους δρόμους – ένας επικίνδυνος θόρυβος, βγαλμένος από αλυσίδες και δέρμα, μοτοσυκλέτες κι ανομία. Στο συγκλονιστικό τους νέο άλμπουμ “Mean Streets”, οι θρύλοι της Νέας Υόρκης, οι RIOT (V), φέρνουν το heavy metal πίσω στους δρόμους. Πίσω εκεί που ξεκίνησε. Πίσω εκεί που ανήκει.”Οι RIOT γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης”, λέει ο βετεράνος μπασίστας Donnie Van Stavern για το συγκρότημα που ξεκίνησε ο εμβληματικός master της κιθάρας Mark Reale. “Ο Mark και τα παιδιά έπαιζαν σε πάρτι κι συναυλίες, καταλήγοντας να συναντήσουν τους πρώτους παραγωγούς και μάνατζερ που τους βοήθησαν να πετάξουν, τρόπος του λέγειν. Αυτός ο νέος δίσκος αντιπροσωπεύει το μεγάλωμα στους δρόμους του Μπρούκλιν.” Ο ίδιος πρέπει να ξέρει, αφού εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1986 και είναι το μακροβιότερο μέλος των RIOT (V).

Ιδρυθέντες το 1975 – σχεδόν 50 χρόνια πριν – από τον Reale, οι RIOT κυριάρχησαν στην αμερικανική μέταλ σκηνή της δεκαετίας του ’80. Ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη, κυκλοφόρησαν αλμπουμάρες όπως τα “Fire Down Under” (1981) και “Thundersteel” (1988), φτάνοντας γρήγορα να είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα μέταλ συγκροτήματα παγκοσμίως. Οι πρώτες θρυλικές τους εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (πού αλλού, στο Castle Donington), στο Wacken ή ως support σε μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα όλων των εποχών – Black Sabbath, AC/DC, Rush, Rainbow, KISS (για να αναφέρω λίγα) – τους έκαναν πρωτοπόρους του power metal. Οι RIOT αναδείχθηκαν σύντομα σε ένα από τα κεντρικά συγκροτήματα που έφεραν τον θρίαμβο του ατσαλιού.

Αφήστε στην άκρη τα φρου-φρου και τις μπαλάντες, γιατί στο “Mean Streets” θα βρείτε μόνο ατσάλι, ιδρώτα και ατόφιο metal.Από την πρώτη στιγμή που χτυπάει το “Hail to the Warriors”, νιώθεις σαν να σε χτυπάει μια γροθιά στο στήθος. Ο Todd Michael Hall φωνάζει σαν δράκος, ενώ οι κιθάρες των Mike Flyntz και Nick Lee σφυρηλατούν riffs που θα λιώσουν τα ηχεία σου. “Feel the Fire”, “Love Beyond the Grave”, “High Noon” , κάθε τραγούδι είναι ένας ύμνος γεμάτος ενέργεια, έτοιμος να σε σηκώσει στα πόδια σου και να σε κάνει να ουρλιάξεις.

Μετά τον τραγικό θάνατο του πρωτοπόρου τους Mark Reale το 2012, τα εναπομείναντα μέλη ανασχημάτισαν το συγκρότημα ως RIOT (V), τιμώντας την κληρονομιά του και συνεχίζοντας να δημιουργούν σκληρό, αιχμηρό heavy metal παγκόσμιας κλάσης, όπως ακριβώς πρέπει να παιχτεί. Με ενισχυτές στο τέρμα και το πετάλι κολλημένο στο πάτωμα! Το “Mean Streets” διηγείται αυτή την κληρονομιά, και την άσβεστη αγάπη για ένα αθάνατο είδος.

Αυτό το άλμπουμ δεν αφήνει χώρο για ξεκούραση. Από την αρχή έως το τέλος, νιώθεις σαν να σε τραβάει ένα ρεύμα. Κάθε τραγούδι είναι μια έκρηξη δύναμης, που σε παρασύρει στον δικό του ρυθμό. Δεν υπάρχει στιγμή για χαλάρωση, μόνο για ασταμάτητο headbanging.

Σήμερα οι RIOT (V) συνδυάζουν το “street-style” heavy metal των πρώτων ημερών τους με την επιβλητική τους power metal δύναμη, φτιάχνοντας έναν δίσκο-τέρας που θα ενθουσιάσει τους θαυμαστές από κάθε τους εποχή. Γραμμένο μέσα στο χάος των τελευταίων χρόνων, και ηχογραφημένο στα διάφορα home studio τους αλλά και στο Michigan, Texas και New Jersey, αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα του “Mean Streets” τηρούν την υπόσχεση απόλυτα. Κάθε τραγούδι έχει riffs που θα σκαλώσουν στο μυαλό σας, ακόμα και μετά το τέλος του άλμπουμ. Οι Riot V δεν προσποιούνται τίποτα. Παίζουν metal με πάθος και ειλικρίνεια, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Μεταλλάδες όλων των ηλικιών, ενωθείτε κάτω από τη σημαία των Riot V!

Website: https://areyoureadytoriot.com/
Facebook: https://www.facebook.com/riotrockcity/
Instagram: https://www.instagram.com/OfficialRiotV/

273

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.