DARK ZODIAK: “Ophiuchus”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Self Released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιανουαρίου 2021

Μια δεκαετία είναι αρκετή για ενεργούς μουσικούς να ωριμάσουν και να φτάσουν σε ένα καλό σημείο την τέχνη τους. Οι Γερμανοί Dark Zodiak, μοναχικοί λύκοι χωρίς τη βοήθεια κάποιας εταιρείας, επιστρέφουν φαίνεται να φτάνουν στην κορυφή της απόδοσης τους, με το τρίτο τους album, “Ophiuchus”, τίτλος που μου ξυπνάει μνήμες δημοσιογραφικής γραφικοσύνης. Θυμάστε που μας είχαν ζαλίσει ένα φεγγάρι με τον Οφιούχο, το 13ο ζώδιο, το οποίο θα μας ανάγκαζε να επανυπολογίσουμε σε ποιο κομμάτι του ζωδιακού κύκλου ανήκουμε; Καμιά σχέση δεν έχει βέβαια, με την τρίτη μουσική προσπάθεια των Dark Zodiak, αλλά έπρεπε να το μοιραστώ.

Αρχικά, πρέπει να ομολογήσω πως ήμουν επιφυλακτικός με τους deathsters από τη Βυττεμβέργη, αλλά όσο προχωρούσε η ακρόαση με κέρδιζαν όλο και περισσότερο. Εν μέρει, λόγω της αρκετά μεγάλης ποικιλίας φωνητικών (βάρβαρης υφής κυρίως) της κυρίας Simone Schwarz, αλλά και του εξαιρετικού ρυθμικού τμήματος που αποτελείται από τον τυμπανιστή Dieter Schwarz και την μπασίστρια Steffi Bergman. Οι Dark Zodiak δεν επικεντρώνονται στις ταχύτητες, προτιμώντας πιο mid-tempo μελωδίες, πράγμα που αφήνει χώρο στα δυο όργανα να λάμψουν με ευκολία. Ενώ έχουν αρκετές αναφορές σε thrash metal εποχές, με γνώμονα τη βαρύτητα του ήχου, φαίνεται να επηρεάζονται από μεγατονικά θηρία, όπως οι Bolt Thrower, Six Feet Under, ακόμη και τους Pestilence, ενώ σίγουρα θα αναγνωρίσετε και μια μουσική αναφορά στους τεράστιους Death (κανείς δεν μπορεί να τους ξεφύγει άλλωστε).

Η παραγωγή δεν θα σε κάνει να τρίβεις τα αυτιά σου, αλλά κάνει τη δουλειά της με τιμιότητα και βρίθει ολντσκουλίλας. Οι Dark Zodiak μοιάζουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά πάνω στο υλικό τους, που μπορεί να μην μαγεύει, αλλά βγάζει ακριβώς εκείνα τα συναισθήματα που πρέπει να σου δημιουργεί το παλιό καλό death metal. Θυμός, ένταση, απόγνωση, απογοήτευση, ανάγκη για διαρκή αγώνα κόντρα στην αδικία.

Το “Ophiuchus” έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σε κάνει να το συμπαθήσεις και να του δώσεις την ευκαιρία να σε φέρει πιο κοντά του. Η χρυσή τομή της τιμιότητας έχει σήμερα, διαβατήριο γερμανικό!

Official Site: http://www.dark-zodiak.net/
Facebook: http://www.facebook.com/darkzodiakmusik
Bandcamp: https://darkzodiak.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/517UPwjKY1URx8zAtXD7fS

490

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.