THINE: “The Dead City Blueprint”


Αν και ήρθαν στη ζωή περί το 1996, αυτό εδώ είναι το τρίτο τους album, με την συνεργασία της Peaceville Records.

Αν σου αρέσουν οι Anathema (ειδικά εκείνοι της εποχής “Judgement”-“Alternative 4”), οι Paradise Lost στα ήρεμα τους, τα prog ξεσπάσματα Opeth τεχνοτροπίας και σκοτεινά περάσματα My Dying Bride ή Katatonia, τότε αυτό εδώ το δισκάκι θα σου αρέσει τα μάλα.

Έχει ατμόσφαιρα, κυρίως αισιόδοξη, αλλά με μια μαυρίλα να υποβόσκει διακριτικά, και προσωπικά γουστάρω όλο αυτό τον συνδυασμό ακουσμάτων από συγκροτήματα με τα οποία ανδρώθηκα μουσικά.

Το κουιντέτο από το Δυτικό Yorkshire έχει πολύ καλές ιδέες, άρτια εκτελεσμένες και με κατάλληλη παραγωγή και με αναγκάζουν θα έλεγα, να ψάξω και τις 2 προηγούμενες δουλείες τους, τις οποίες αγνοούσα.

Τα φωνητικά μονάχα ήσυχα χωρίς άγριες αλλαγές στη χροιά και με τη χρήση πιάνου και ακουστικής κιθάρας τα πράγματα γίνονται “ερωτικά”.

Το “Out of your mind and into a void” είναι το πρώτο που ξεχωρίζω από το “The Dead City Blueprint” και καθιστά την μετά από 12 χρόνια, δισκογραφική τους επιστροφή επιτυχημένη.

Κομμάτια σαν το “The Great Unknown” θα κάνουν τους φίλους αυτού του τύπου των συγκροτημάτων, να βλέπουν το “The Dead City Blueprint” με ακόμα καλύτερο μάτι.

Συνολικά, καλή προσπάθεια που θα τους κρατήσει στο προσκήνιο και δε θα τους επιτρέψει να χαθούν και πάλι!

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.