VISCERA///: “2: As Zeitgeist Becomes Profusion of the I”

Αγαπητέ αναγνώστη. Άπαξ και ανήκεις στην κατηγορία που απολαμβάνει συγκροτήματα όπως Neurosis, Old Man Gloom, Isis κτλ, οι Viscera/// απευθύνονται σε εσένα!

Εάν πάλι όταν ακούς τις παραπάνω μπάντες βγάζεις σπυριά, τότε κάπου εδώ εξατμίζεται το ενδιαφέρον που θα μπορούσες να έχεις για το κείμενο που ακολουθεί. Η αλήθεια είναι πως το ιταλικό κουαρτέτο δεν είναι άγνωστο σε όσους ασχολούνται με τη σκηνή του post hardcore (ελλιπής χαρακτηρισμός κατά την άποψή μου, αλλά τέλος πάντων) και το Cyclops” του 2007 είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Το “2: As Zeitgeist Becomes Profusion of the I” μέχρι στιγμής έχει διχάσει λίγο το κοινό, μιας και είναι λιγότερο “επιθετικό” από τον προκάτοχό του, πιο αργόσυρτο και έχει μεγάλης διάρκειας κομμάτια (4 συνθέσεις= 45 λεπτά), κάτι που κάποιους τους κουράζει. Εμένα προσωπικά μου άρεσε το νέο εγχείρημα της μπάντας και θεωρώ πως είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Ο συνεχής πειραματισμός και η ώριμη προσέγγιση είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του album, με μειονέκτημα ο υπερβάλλων ζήλος σε ότι αφορά τη διάρκεια, αλλά ούτως ή άλλως σε ένα τέτοιο ιδίωμα οι μακροσκελείς συνθέσεις συναντώνται πολύ συχνά. Όσοι δε γνωρίζετε το ύφος των Viscera///, βάλτε στο μπλέντερ post, death, black, grind, brutal, ambient και hardcore στοιχεία, χτυπήστε καλά και βάλτε τα στο ποτήρι με την ένδειξη “Neurosis” και απολαύστε το ρόφημα με καλαμάκι “Angst Skvadron”. Η απόλαυση είναι εγγυημένη!

453

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.