MIDNIGHT: “Hellish Expectations”

ALBUM

Είδος: Black Thrash / Speed Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Μαρτίου 2024

Πλάκα-πλάκα πέρασαν 20 χρόνια που βρίσκεται στο κουρμπέτι ο Jameson Walters (ή αλλιώς Athenar) και αυτό το τσογλάνι από το Cleveland, συνεχίζει με το project Midnight να “τρομοκρατεί” (είτε μέσω των πάμπολλων συμμετοχών του σε άλλα συναφή σχήματα) τους παροικούντες του ακραίου ήχου. Παίζοντας τα πάντα μόνος του, έχει κυκλοφορήσει 6 full lengths, 5 EPs και άπειρα splits τα οποία αξιολογούνται από πολύ καλά εως αριστουργηματικά στο χώρο του black / thrash / speed metal. Σε ένα είδος που απολαμβάνει ο γράφων ο οποίος ως γνωστόν είναι λάτρης της ταχύτητας στο metal του. Ο Athenar είναι τακτικότατος δισκογραφικά και έτσι 2 χρονάκια μετά το θαυμάσιο “Let There Be Witchery” επανέρχεται με άλλο ένα “δυναμιτάκι” υπό τον τίτλο “Hellish Expectations”.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Πυρηνοκίνητο black / thrash με όλα τα παρελκόμενα. Σφαίρες, χατζάρες, κωλοδάχτυλα και βουρ και τους φάγαμε τους φλώρους! Έντονα επηρεασμένος από τους προπάτορες του είδους Venom, τους Celtic Frost, τους Toxic Holocaust, τους Entombed, τους Aura Noir, τους παλαιούς Sodom κ.ο.κ., (το πιάσατε νομίζω το νόημα), ο πολυοργανίστας ξεσπά για άλλη μια φορά παράγοντας metal υψηλού επιπέδου. Αμεσότητα και ευληψία, κομμάτια που μπαίνεις αμέσως στο νόημα χωρίς να χρειάζεται να στίψεις το νου για το τι θέλει να πει το κάθαρμ… εεε, ο ποιητής. Εν ολίγοις, ξουραφιασμένα αρχέγονα riffs, Motorheadικά solos (το “Slave to the Blade” είναι άκρως Lemmy-ικό προϊόν για παράδειγμα), εξοντωτικοί ρυθμοί και φωνητικώς, αξιοπρεπέστατη χουλιγκανική ερμηνεία ταγμένο στις σταθερές που παρέδωσαν στο συλλογικό ενσυνείδητο οι μέντορές του. Και με έναν ήχο που απέχει ολόκληρο σύμπαν από την πλαστικούρα των καιρών μας, μια παραγωγή με παλιακό χαρακτήρα.

Αν και δεν υπάρχει λόγος να αραδιάζω τίτλους, όλα τα κομμάτια είναι θαυμάσια για το είδος τους, ειδικά τα “Masked and Deadly”, “Nuclear Savior” (ύμνος!), και “F.O.A.L.” με διέλυσαν με χαρακτηριστική ευκολία. Ο ανάλογος θαμώνας αυτού του είδους, θα γλεντήσει με την ψυχή του αυτήν την 25λεπτη καταιγίδα που διαρκεί το “Hellish Expectations” και θα προλάβει να πιεί μισό καφάσι μπυρίτσες (οκ, αν τις πίνει λίγο γρήγορα). Μια εξαιρετική αναλογική extreme πρόταση σε έναν κόσμο που η αντίστοιχη σκηνή μάλλον έχει ζητήματα ταυτότητας. In your face μουσική για in your face εγκεφάλους. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω, Απολύτως προτεινόμενο.

Facebook: https://www.facebook.com/midnightviolators

335

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.