MIDNIGHT: “Let there be Witchery”

ALBUM

Είδος: Black/Speed Metal
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Μαρτίου 2022

Motorhead, Venom, Punk, Black Metal, αλκοόλ, Σατανάς. Καληνύχτα σας!

Ήρθε ρε, το νέο Midnight που δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει πρωτιά σε κάποια γαμημένη λίστα, αλλά σε 20 χρόνια ακόμα θα το θυμάστε. Και αυτό και τα προηγούμενα. Γρήγορη μουσική που συνδυάζει όλους τους ριζοσπαστικούς ήχους που γνώρισε η μουσική.

Ουλιαχτή φωνή, κιθάρες που τρέχουν σε αγώνα, άμεσα ρεφρέν χωρίς ψαγμενιές και δηθενισμούς. Σεξολατρεία, αποκρυφισμός, image καταλληλότατο για το ύφος και ένας Athenar βγαλμένος από κάθε υγρό σου εφιάλτη.

Η καλύτερη περιγραφή όμως, βρίσκεται ήδη στο δελτίο τύπου: “Midnight make music to start fights to”.

Το “Let there be Witchery” δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά περίτρανα επιβεβαιώνει τον κανόνα και ο γράφων θέλει να σηκωθεί από την καρέκλα του και να βγει στους δρόμους για παραδοσιακό ταβερνόξυλο. Αλλά αφού είμαστε άνθρωποι πολιτισμένοι, καθόμαστε στα αυγά μας και ακούμε δυνατά το πέμπτο full length album των/του Midnight, προσευχόμενοι να τους δούμε και πάλι ζωντανά.
Παραγωγή όσο βρώμικη έχει ανάγκη ο ήχος αυτός, riff μεταλλικά όσο παίρνει, πάνκικο attitude στο παίξιμο και ένα εξώφυλλο που δικαιώνει το περιεχόμενο που ακόμα και αν το αγοράσεις κατά λάθος, είσαι σίγουρος πως κάτι καλό έχει μέσα.

Η επιτυχία είναι πως ο Athenar έχει καταφέρει να φέρει στο ίδιο δωμάτιο τον Lemmy, τον Cronos, τους GBH και τους Dark Throne για να παίξουν κολτσίνα πίνοντας ρετσίνα και να αποφασίσουν να αρχίσουν το δικό τους συγκρότημα.

Το album ακούγεται νερό και ξαναπατάς μεθυσμένος το repeat. Από το περίφημο ξεκίνημα του “Telepathic Nightmare” καταλαβαίνεις πως θα ιδρώσεις όσο θα χτυπιέσαι σαν ψάρι έξω από το νερό και 34 λεπτά χτυπιέσαι ώσπου να μη μείνει λέπι. Με ένα μικρό διάλειμμα στο “Devil Virgin” που ρίχνει λίγο τον ρυθμό και glam-άρει υπέροχα, ο πέμπτος δίσκος των Midnight είναι η επιτομή όλων όσων αγαπάω στη σκληρή μας μουσική.

Το “Let there be Witchery” προορίζεται για όσους θέλουν τη μουσική τους ακατέργαστη και γρήγορη. Άγρια, αλλά όμορφη. Έντονη και καβλωτική. Κάπου ψηλά ο Θείος τρίβει περήφανος τα μουστάκια του!

Official Site: https://totalmidnight.webs.com/
Facebook: https://www.facebook.com/midnightviolators
Instagram: https://www.instagram.com/midnightviolators/
Bandcamp: https://midnight-ohio.bandcamp.com/

823

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.