SOLAR HALOS: “Solar Halos”

Οι Solar Halos είναι η ένωση μελών των Horseback, των Caltrop και των Fin Fang Foom. Το πρώτο, ομότιτλο album τους περιέχει έξι hard rock/ heavy doom κομμάτια.

Η μουσική τους λειτουργεί καλά ως προς την προσέλκυση του κοινού που αρέσκεται στο να εξερευνά αυτού του τύπου τα ακούσματα. Ταυτόχρονα όμως είναι και συγχυσμένη από την πρόωρη ίσως σύζευξη των διαφορετικών επιρροών που φέρνει ο κάθε μουσικός στο τραπέζι. Μεμονωμένα υπάρχει ο, σε γενικές γραμμές, καλός ήχος και, ξέχωρα, τα γυναικεία φωνητικά που λαμβάνονται υπ’ όψιν με ευχάριστη διάθεση. Μιλάμε όπως για δύο στοιχεία που δεν τα πάνε και πολύ καλά μεταξύ τους μιας και φαίνεται η αποστασιοποίηση (και η διαφοροποίηση;) του ενός από το άλλο. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον αμήχανο.

Το “Solar Halos” είναι ένα ενδιαφέρον stoner rock αποκύημα μουσικών που έχουν εντυπωσιάσει στο παρελθόν με το ιδίωμα. Αυτό το παρελθόν όμως είναι που το κοιτάζει από ορισμένους ορόφους κάτω. Η μπάντα προφανώς χρειάζεται λιγάκι παραπάνω χρόνο για να οριστικοποιήσει τον ήχο της.

457