SKINTRADE: “Refueled”

Ανατρέχοντας στο παρελθόν και προσβλέποντας στο μέλλον και την επικείμενη εμφάνιση του Matti Alfonzetti στην Αθήνα για πρώτη φορά στις 21 του Φλεβάρη, παρουσιάζουμε την καινούργια κυκλοφορία των Skintrade.

Μία μπάντα  που δημιουργήθηκε στα  1991, είχε την πρώτη κυκλοφορία το 1993, την επόμενη το 1995, και έπειτα η μπάντα διέλυσε και τα μέλη της ακολούθησαν καθένα το δρόμο του. Υπήρξε και μία ακόμη κυκλοφορία στα 2012 από τους Skintrade με τίτλο “Skintrade – Past & Present” που περιείχε 3 νέα κομμάτια και 12 επιλεγμένες και επεξεργασμένες ηχητικά συνθέσεις από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους.

Ο Matti Alfonzetti είχε την πιο αξιοπρόσεκτη καριέρα στο χώρο σε σχέση με τους υπόλοιπους και συμμετείχε στους Jagged Edge (με τον  Myke Gray), Boxer (pop/rock σχήμα), Impera, ενώ μαζί με τον παλαιό συνεργάτη Myke Gray εμφανίστηκε στο φεστιβάλ  Download 2012, με ένα εξαιρετικό σχήμα τους Red, White And Blues.

Ο Alfonzetti  λοιπόν εμφανίζεται και πάλι με τo group των Skintrade για την τρίτη κυκλοφορία τους με ατόφια νέο υλικό, το “Refueled”. Το εναρκτήριο άσμα “Monster” θυμίζει το “Trash” του Alice Cooper, με μία πελώρια μπασογραμμή να καθοδηγεί την rhythm section καθώς ο Alfonzetti και η παρέα του απογειώνουν την σύνθεση! Το “Liar” είναι άλλη μία πανέμορφη σύνθεση που ξεκαθαρίζει γιατί τόσες μπάντες επιζητούν τον Alfonzetti στην σύνθεση τους, καθώς ο τύπος φτάνει τις φωνητικές του χορδές στα όρια χωρίς να χάνει διόλου τη μελωδικότητα του. Μην ξεχνάμε φυσικά και τον Stefan Bergstrom, με τα αξιοπρόσεκτα σολαρίσματά του στην κιθάρα.

Το “Close My Eyes” η πρώτη μπαλάντα του δίσκου, διατηρεί τη στιβαρότητα της και απέχει από το να είναι ένα τραγούδι όπου “οι αναπτήρες ανάβουν στον αέρα”. Ο δίσκος ολοκληρώνεται με τα “Dying in Your Arms”, “Wild One” και “Look Me in The Eye”. Το “Wild One” είναι η φυσική συνέχεια του “Wanted Dead or Alive” και ο Jon Bon Jovi  θα ήθελε πολύ να το είχε συνθέσει ο ίδιος. Το “Look Me in The Eye” αποτελεί  το ιδανικό κλείσιμο του δίσκου με χαρακτηριστικό ριφάκι στην εισαγωγή.

Για τους λάτρεις του  hard rock με αξιομνημόνευτες κιθαριστικές μελωδίες, δυναμικά μπλουζ και συνάμα  χορωδιακά φωνητικά που “κολλούν στο αυτί για μέρες, δε χρειάζεται να ψαχτείτε παραπάνω. Ας ελπίσουμε, ότι είναι μία ευκαιρία για την μπάντα να αναστήσει την επιτυχία των ‘90s. Περισσότερα από την συναυλία του Alfonzetti σε λίγες μέρες!

434