KIRIAKOS GP: “Future Vision”

ALBUM

Είδος: Instrumental heavy metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 20 Ιουλίου 2021

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξανασυναντήσει το όνομά του στα heavy metal δρώμενα οπότε εξεπλάγην ευχάριστα όταν άκουσα αυτό το LP. Κυριάκος Μπουλούμπασης λοιπόν, Τρικαλινός κιθαρίστας και φανερά πολύ καταρτισμένος. Οκ, αυτό δεν λέει και πολλά οπότε να προσθέσω και φοβερά ταλαντούχος αν κρίνω από το νέο δείγμα γραφής του, το “Future Vision” το οποίο βρίθει γκαύλας και δη κιθαριστικής. Αν και όλοι οι guests μουσικοί που συνοδεύουν τον βιρτουόζο είναι εξαιρετικοί στον ρόλο τους.

Η μουσική; Χωρίς περιττές ταμπελοποιήσεις, κλασικίζον instrumental heavy metal, με δόσεις προοδευτισμού (ειδικά ο Γιάννης Καρακασίδης στα κομμάτια που συμμετέχει φαίνεται να αγαπάει πολύ τον Mike Portnoy), με πολλά επικά στοιχεία, εκτυφλωτική solo αντίληψη (αναμενόμενα) και ολοκληρωμένα, άμεσα heavy metal κομμάτια που είναι πλήρη αξιομνημονευτικής ιδιότητας. Και με ήχο ιδανικό (αξίζει ιδιαίτερη μνεία ο υπεύθυνος της μίξης και του mastering Γιάννης Αμπατζόγλου), ολοκάθαρο, χωρίς πομπώδεις φανφαρονισμούς. Εδώ μετράει η μουσική και όχι τα τεχνολογικά τερτίπια που καλύπτουν τυχόν αδυναμίες.

Σαν κιθαρίστας, ο Κυριάκος διαπρέπει και αν και έχει και ο ίδιος ισχυρή προσωπική ταυτότητα, θα έλεγα ότι έχει επιρροές από κιθαρίστες που θαύμαζα κι εγώ ο ίδιος ανέκαθεν. Ως αίσθηση μου θύμισε τον σπουδαίο Kee Marcello (Europe), τον θεούλη Jason Becker (το κλασσικίζον και ολίγον Gamma Ray-ικό ίσως “Crusader”) αλλά και τους John Petrucci / Timo Tolkki (όπως για παράδειγμα στο “Future Vision” με τη συμμετοχή του Marcus Siepen των Blind Guardian) και Jake E. Lee (“My Return”). Από εκεί και πέρα, πολύ καλό το Maiden-ικό και progressive-ίζον “Life Access Denied”, με τη riffολογία που έλειψε από το “Senjutsu” (αν είχε τέτοια στοιχεία, θα ψήναμε αρνιά στις βεράντες) και φοβερό speed part κάτι που συμβαίνει και στο “One Dream’s Perspective” του οποίου ο θαυμάσιος επίλογος μου έφερε στο νου μια σύγχρονη μεταφορά αρχαίων Wishbone Ash (ναι, κι αυτοί ήταν επιρροή των Maiden). Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στη διασκευή του “Λιανοτράγουδα” το οποίο εκτελεί με σεβασμό και αποδεικνύει την παγκοσμια φύση αυτής της μουσικής, καταπληκτικό απλά.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, το “Future Vision” είναι ένα πανέμορφο συνολάκι κιθαριστικού heavy metal το οποίο εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που κάποιες χιλιάδες (ή και εκατομμύρια) ψυχές μυήθηκαν σ΄αυτόν τον τρόπο ζωής. Άριστο, παρά τη μικρή του διάρκεια και χωρίς να με νοιάζει ούτε στο ελάχιστο η μη καινοτόμα / νεωτεριστική φύση του. Αυτές οι “διαφορετικότητες” μας έφαγαν και ξεπετιούνται διαρκώς “παντόφλες” που χωρίς να έχουν ούτε έναν ελάχιστο λόγο ύπαρξης, κυκλοφορούν και πλασάρονται και ως “δισκάρες”. Αυτοί οι όροι απαιτούν τεκμηρίωση και ο Κυριάκος μέσω του project του Kiriakos GP το αποδεικνύει έμπρακτα και συναρπαστικά. Αυτά. Θα αναμένω κάτι σε μορφή full length. Παλαμάκια από τον γράφοντα.

Facebook: https://www.facebook.com/kiriakosgp
Official Page: https://kiriakosgp.com/

1161

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.