REVEREND HORTON HEAT: “Rev”

5 χρόνια μετά το “Laughin’ and Cryin’” έρχεται και πάλι να μας δώσει την ευλογία του. Ο ιερέας του σύγχρονου rockabilly/psychobilly κυκλοφορεί το νέο του album “Rev” μέσω της Victory Records.

Χαμόγελο διαγράφεται στο πρόσωπό μου ενθυμούμενος, τις όμορφες στιγμές που μου έχει χαρίσει η μουσική του.

Και ξεκινάει με το soundtrack των συνηθισμένων μου “γύρων του θριάμβου στο σαλόνι”, που κάνω όταν ακούω κάτι που γουστάρω πολύ.

“Victory Lap” ονομάζεται η εισαγωγή του νέου hit του αιδεσιμότατου Jim Heath, και συνεχίζει με το “Smell of Gasoline” (“She Liked the smell of gasoline”) με το όμορφο τελείωμα.

Από την αρχή σου δείχνει ότι έχει ακόμη την ενέργεια να σε ξεσηκώσει και να σε κάνει να πας να αγοράσεις τα country τεξανά πουκάμισα του.

Δεν ξεχνάει τις ρίζες του και γράφει ακόμα, καλά τραγούδια για τη μουσική που αγάπησε από μικρός (“Never gonna stop it”) και σερφάρει μοναδικά θυμίζοντας και πόσο πολύ αγαπάει τους Cramps, στο “Zombie Dumb”.

Τιμώντας ακόμα μετά από 25 χρόνια τη φανέλα, αποτίει φόρο τιμής στους country και rock ‘n’ roll πατεράδες του και φτιάχνει ένα album, που κάνει και τις κωλότριχες σου να κουνιούνται στο ρυθμό.

“Spooky Boots”, “Schizoid”, “Scenery going by” (τι κομματάρα!), “Let me show you how to eat” και άλλες ομορφιές, με ρυθμό διαολεμένο από το “όρθιο” μπάσο του Jimbo Wallace και τα τύμπανα του Scott Churilla, να πλαισιώνουν υπέροχα το “σκάφος” του Jim Heath.

To κρατάω καβάτζα στην λίστα μου με τα καλύτερα, γιατί θα το ακούσω πολλές φορές σίγουρα φέτος!

Την ευλογία σου, πάστορα!

488

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.