EAT THE GUN: “Stripped to the Bone”

Κλείνοντας πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο, και ύστερα από τρία full length, οι Eat the Gun κυκλοφορούν την τέταρτη, και πιθανότατα καλύτερη, δουλειά τους.

Το “Stripped to the Bone” δεν ταράσσει τα λογής ηχητικά νερά του rock, αλλά καταφέρνει να συναγωνιστεί τις πάμπολλες μπάντες που ξεπετάγονται από την Αμερική προσπαθώντας να groovάρουν σωστά… Και η κατάκτηση ενός τέτοιου ήχου είναι διπλή νίκη όταν κατάγεσαι από τη Γερμανία!

Παράλληλα το album φλερτάρει και λίγο με τις Σουηδικές μουσικές φόρμες, και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. “At the End of the Day”, “Loner”, “Addiction”, “Apocalyptic Blues”, “Bad Memories” και “Hot Blood” θα σε κάνουν να κουνήσεις τον ποπό σου. Και θα γουστάρεις.

Μοντέρνο, ρυθμικό, με αρκετές radio friendly στιγμές. Μου αρέσει, αλλά δε με συνεπαίρνει… Διότι ναι μεν είναι καλό, αλλά όχι κάτι που θα ακούς για καιρό. Λείπει αυτό το γαμημένο το “κάτι”. Παρόλα αυτά, όπως προείπα, είναι ανώτερο των προηγούμενων δουλειών της μπάντας, και συνάμα καλύτερο από τα ίδιου τύπου group που βγάζει η Αμερική. Οπότε, why not?

482

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.