The Rumjacks (17/3/2024) Gagarin205

LIVE REPORT

Στο πνεύμα της παράδοσης της ημέρας του Αγίου Πατρικίου, η Αθήνα ζωντάνεψε με τους ήχους της Ιρλανδικής μουσικής και τον ενθουσιασμό του κοινού που συγκεντρώθηκε στο αγαπημένο μας Gagarin205 για να υποδεχτεί τους The Rumjacks.

Καθώς οι ήχοι του ακορντεόν και της γνωστής ιρλανδικής σφυρίχτρας γέμισαν τον αέρα, η αίσθηση της εορταστικής ατμόσφαιρας φάνηκε από πολύ νωρίς. Ήταν μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, πάθος και αφοσίωση στη μουσική, όπου οι φίλοι της Ιρλανδικής παράδοσης συναντήθηκαν για να γιορτάσουν την ημέρα με ένα από τα πιο εμβληματικά γκρουπ της σύγχρονης Κέλτικης μουσικής, τους The Rumjacks.

Οι πόρτες άνοιγαν στις 20:00, όμως καθώς οι Rumjacks αναμενόταν να εμφανιστούν στις 21:30 αποφάσισα να φτάσω στο χώρο στις 21:00. Αφού βρήκα σχετικά εύκολα πάρκινγκ για άλλη μία φορά μπήκα στο Gagarin205 στις 21:05 με λίγο κόσμο να έχει κάνει την εμφάνισή συγκριτικά με αυτό που περίμενα. Η αλήθεια είναι πως ο χώρος δεν ήταν εντελώς γεμάτος, όμως όσοι παρευρέθηκαν ήξεραν ακριβώς που ήρθαν καθώς καπέλα Guiness, Saint Patrick’s Day μπλουζάκια και κάθε είδους κέλτικης προέλευσης αξεσουάρ φαινόντουσαν από άκρη σε άκρη.

Χωρίς καμία καθυστέρηση, για την ακρίβεια 21:30 ΑΚΡΙΒΩΣ, εμφανίστηκαν στην σκηνή οι The Rumjacks, συνοδευόμενοι φυσικά από μπύρες και ένα μπουκάλι Jameson, δείχνοντας από το πρώτο κιόλας λεπτό την όρεξη και την ενέργεια τους μιας και η 17η του Μαρτίου είναι όπως προανέφερα η πιο σημαντική τους εορτή. H setlist είχε διάρκεια μίας ώρας και εικοσιπέντε λεπτών, διάρκεια ικανοποιητικότατη για τέτοιου είδους μουσική, και περιείχε πάρα πολλές παλιές αλλά και νέες επιτυχίες τους όπως “ A Fistful O’ Roses”, “The Black Matilda”, “Across the Water”, “Hestia”.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του live επικρατούσε πανικός στο κοινό, καθώς η μπάντα είχε απίστευτη σύνδεση και αλληλεπιδρούσε μαζί του σε κάθε ευκαιρία, το οποίο κοινό δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο να χορεύει στους ρυθμούς της κέλτικης Punk.

Ο ήχος, σε αντίθεση με άλλες φορές που έχω παρευρεθεί στο χώρο, ήταν εξαιρετικός και η μπάντα μπορούσε να μας μεταφέρει το 100% της. Όπως σχεδόν σε όλες τους τις συναυλίες οι Rumjacks κλείσανε με το “An Irish Pub Song”, που αποτελεί και το πιο πολυακουσμένο τους κομμάτι, αλλά και με το Ιρλανδικό παραδοσιακό “I’ll Tell Me Ma” σε μία βραδιά που σίγουρα μας άφησε με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά υπήρχαν ορισμένοι που κάπνιζαν εντός του χώρου παρά τις σημάνσεις με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν μία βραδιά που θα μπορούσε κατά τα άλλα να είναι τέλεια. Ωστόσο, λόγω της υπέροχης εμφάνισης της μπάντας μας αλλά και της σημασίας της ημέρας η βραδιά ήταν υπέροχη, ξεχωριστή και σίγουρα θα την θυμάμαι για όλη μου την ζωή.

Happy Saint Patrick’s Day λοιπόν!

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη

316

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.