RIFFOBIA: “Riffobia”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Floga Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Μαρτίου 2023

Γνήσια τέκνα της άνθησης του ελληνικού thrash το οποίο σε συντριπτικό ποσοστό ποιοτικώς έβαλε τα γυαλιά σε ολάκερη την παγκόσμια σκηνή την τελευταία δεκαετία, οι Τρικαλινοί Riffobia επανέρχονται μετά από αρκετά χρονάκια (7 περίπου για την ακρίβεια, από το εξαιρετικό “Death From Above”) με το τρίτο album τους.

Στυλιστικές αλλαγές στο ομώνυμο album “Riffobia” δεν υπάρχουν. Η τετράδα παραδίδει για άλλη μια φορά σεμιναριακού επιπέδου thrash, καταιγιστικό, γρήγορο. Δηλαδή “καθώς πρέπει”. Slayer, λίγο Overkill, Exodus και πάει λέγοντας. Ο Δημήτρης Κοντογιάννης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ανήκει στους riffολογικούς guru του είδους και η ομάδα πίσω του είναι ultra σφιχτοδεμένη, Τόσο ο Μιχάλης Ζουναράκης στα drums όσο και ο Αχιλλέας Θεοκτίστου στο μπάσο παρέχουν στιβαρότητα και τεχνική ενώ ο Χρήστος Ντελής χωρίς να μιμείται επιτηδευμένα κανέναν, έχει ιδανικό ερμηνευτικό ύφος σε σχέση με το background, δυναμικός και οργισμένος.

Η παραγωγή είναι επίσης θαυμάσια, δεν υπάρχει κάποιο ψεγάδι και είναι ισορροπημένα smoothy. Τα πάντα ακούγονται ολοκάθαρα, χωρίς χαοτισμούς ή πριμαριστές λαμαρινιές που τρυπούν τα αυτιά. “Soul Collector” (υμνάκος), “Νο Turning Back”, “Welcome to Hell”, “Murder”, “Merciless” και “Herald Of Pain” είναι ενδεικτικά μερικά από τα “διαμαντάκια” με όλα τα υπόλοιπα να είναι στην ίδια στάθμη χωρίς να υστερούν έναντι κάποιων άλλων.

Τελικώς: άλλο ένα εξαιρετικό δισκογραφικό βήμα από τους Riffobia. Και αν και το παρόν ρεύμα δείχνει να έχει ορμητικώς κοπάσει (σε επίπεδο κυκλοφοριών για την εγχώρια παραγωγή), θα είναι αμαρτία να μην ασχοληθούν οι thrashers αλλά και ευρύτερα οι φίλοι του speedάτου metal. Καφάσι με μπυρόνια, πατάς play και κουνάς κεφάλα. Αυτά.

Facebook: https://www.facebook.com/RiffobiaBand

654

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.