THE PICTUREBOOKS: “The Hands Of Time”

Η νέα rock μουσική δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αυτήν την στιγμή, αν το κρίνουμε αυτό μόνο από τα charts των πωλήσεων μουσικής, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Αυτό, δεν σημαίνει όμως ότι δεν κυκλοφορεί καλή rock μουσική πλέον, το αντίθετο μάλλον συμβαίνει. Μία πληθώρα νέων rock συγκροτημάτων, κυκλοφορεί πολύ καλά έως εξαιρετικά albums, που μένουν στην αφάνεια εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, που θα αναλύσω σε ένα άλλο άρθρο στο μέλλον. 

Μικρή εξαίρεση στην τάση αυτή, είναι η σκηνή του “stoner rock” και αυτή της –σύγχρονης- Americana. Η τελευταία, αποτελείται από συγκροτήματα (συνήθως) “Made in U.S.A.”, που συνδυάζουν τα blues με την country. Αυτό το παρατήρησε φαίνεται και το Γερμανικό ντουέτο των The Picturebooks και εκεί που είχε κυκλοφορήσει 2 ενδιαφέροντα garage rock δισκάκια, που δεν είχαν εμπορική επιτυχία, “το γυρίσανε” τώρα στην Americana, με το νέο τους “δισκίο”, ονόματι “The Hands Of Time”. 

11 τραγούδια σε 38 λεπτά, που φέρνουν στο μυαλό τόσο τις συλλογές “Dark Country” του Blues Saraceno, όσο και τους Kaleo. Τραγούδια που “προσκυνούν” την Αμερικάνικη μουσική παράδοση, αλλά ταυτόχρονα ακούγονται αρκετά φρέσκα για να τα χαρούν και οι νεαροί-ές οπαδοί σειρών, όπως “Sons Of Anarchy” και “Punisher”. 

Πέρα από το εξώφυλλο του album με την ελκυστική νεαρά, πέρα από την μόδα της Americana που επανέφεραν ο Jack White (εποχής The White Stripes), οι  B.R.M.C. και οι The Black Keys (στα πρώτα 4 albums τους, πριν αναλάβει την παραγωγή τους ο Danger Mouse) προ εικοσαετίας, το “The Hands Of Time” είναι ένα αξιόλογο album, που θα ικανοποιήσει όλους όσους (ακόμα) ακούνε rock. Προτείνω και στους rock Djs, να τους συμπεριλάβουν στo πρόγραμμά τους μαζί με τους παραπάνω καλλιτέχνες, όταν αποφασίζουν να ταξιδέψουν τους θαμώνες τους στις αχανείς εκτάσεις της Αμερικάνικης υπαίθρου, όπου οι παράνομοι και οι τυχοδιώκτες ζουν, δρουν και ενίοτε ταξιδεύουν με τις μηχανές τους προς το κόκκινο ηλιοβασίλεμα. 

https://www.facebook.com/ThePicturebooks

461

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.