LUNARMARE: “Lunarmare”

Πρόσφατα συνεντευξιαζόμενοι από την αφεντιά μου (link), ενόψει της support εμφάνισης τους με τους Naam στη Θεσσαλονίκη, οι Lunarmare μίλησαν για το τότε επερχόμενο album τους.

Είχαμε πάρει γεύση εδώ και πολύ καιρό, ακούγοντας το “Rings of Saturn” στη σελίδα τους στο Bandcamp (όπου μπορείτε να ακούσετε και ολόκληρο το album τώρα http://lunarmare.bandcamp.com/) και περιμέναμε πως και πως κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Με ότι μπόρεσαν να βρουν για να βοηθηθούν οι Θρακιώτες space rockers κατάφεραν μετά από αρκετό καιρό να φέρουν στα ώτα μας το ντεμπούτο τους ομώνυμο album.
Από την εισαγωγή, όπου κάποιος Αμερικανός τύπος μάλλον αστρονόμος, με συνοδεία ηλεκτρονική μουσική που θα ταίριαζε και στο πλανητάριο, φαίνεται η αγάπη τους για το άγνωστο.

Η συμπάθεια τους στους Hawkwind φαίνεται στο όλο στήσιμο του δεύτερο κομματιού “Bullet”, όπου οι space ήχοι από τα πλήκτρα και η φωνή του Ανέστη συναντούν το heavy rock στο μπάσο του Στέλιου, που κάνει καλό δίδυμο με τον τυμπανιστή Ορέστη και στο βάθος κρατάει τα μπόσικα η κιθάρα.

Μετά από ένα ακόμα αστρικό “ρεπορτάζ” (“Trans Lunar Injection (Part II)”), έρχεται το ορχηστρικό “Rings of Saturn” και το “F&F” που κάπου μέσα του κρύβει τους πρώιμους Porcupine Tree.

Χορταστικό σύνολο 47 λεπτών, με καλές ιδέες και ωραία εκτελεσμένες, αλλά πιστεύω από θέμα παραγωγής μπορούν και καλύτερα. Όχι ότι ήταν μούφα το θέμα, αλλά, κακά τα ψέματα, ο ήχος αυτός θέλει λίγο περισσότερο γυάλισμα!

Περιμένω να τους δω και ζωντανά το Φλεβάρη με τους Cosmic Dead!

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.