ZEMIAL: “Nykta”

Οι παλιοί Έλληνες blacksters θα θυμηθούν πολλά.

Αναμφισβήτητα, η ελληνική black metal σκηνή έδωσε διαμάντια στον χώρο και κομμάτι της εκλεκτό είναι και ο Archon Vorskaath. Άνθρωπος που ήταν στο line up των Varathron στο “His Majesty at the swamp” και το προσωπικό του βαθύσκαφος ονομάζεται Zemial, με το ποιο κατά περιόδους κάνει απότομες βουτιές στην άβαθη άβυσσο.

Πολλά ΕΡ και μπόλικες συνεργασίες, ώσπου ήρθε η ώρα για το τρίτο ολοκληρωμένο one-man-band LP, “Nykta”.

Μην περιμένεις black metal με ταχύτητες και τραχύτητα Νορβηγικής σκηνής, διότι οι δικοί μας άνθρωποι έχουν πιο μελωδική νοοτροπία. Οι κιθάρες δεν ξύνουν τυρί και κάθε νότα είναι ευκολοθώρητη.

Μία επιστροφή στο ξεκίνημα του ήχου, με έντονες αναφορές σε Bathory και Hellhammer/ Celtic Frost και ξεκινάει όμορφα με το “Ancient Arcane Scrolls” και σε βάζει αμέσως στο σκοτάδι. Μην ψάξεις να βρεις ξέφωτο, γιατί απλά δεν υπάρχει!

Όμορφη επιστροφή που με γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και χαίρομαι που έπεσε στα χέρια μου, ξυπνώντας μου συναισθήματα, θαμμένα στην άμμο του χρόνου!

Από την τραχύτητα του “Under Scythian Command” ως την επικότητα του “Pharos”, είναι ένας πολυμορφικός black metal δίσκος που σου κρατάει παρέα σε όλες σου τις στιγμές!

Καλώς επέστρεψες, αδερφέ!

994

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.