The Bullets (05/10/2013) KYTTARO live Club

Πόσο εύκολο είναι να βρίσκεσαι για τρεις και πλέον ώρες επί σκηνής και να καταφέρνεις να ανεβάζεις συνεχώς τόσο τους ρυθμούς όσο και την διάθεση του ακροατηρίου;

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις ολόκληρο το Κύτταρο να χορεύει ασταμάτητα για όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα με το χαλαρό υφάκι που θα είχε αν βρισκόταν σε συγκέντρωση φίλων στο σαλόνι του σπιτιού του; Μην ψάξετε να βρείτε την απάντηση στις εμφανίσεις των The Bullets. Το κάνουν να φαίνεται τόσο φυσικό και απλό που πιθανόν θα καταλήξετε σε λάθος συμπεράσματα.

Με αφορμή τον εορτασμό 25 ετών συνεχούς παρουσίας τους στα μουσικά πράγματα οι Θεσσαλονικείς The Bullets εμφανίστηκαν στο Κύτταρο το περασμένο Σάββατο. Οκ, καθυστέρησαν κάπως να βγουν στην σκηνή σε σχέση με την ώρα που αναγραφόταν στην αφίσα, κάτι που έχω την εντύπωση ότι γίνεται αρκετά συχνά εσχάτως στο κατά τα άλλα αγαπημένο Κύτταρο. Κι όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν μπορεί να τους κρατήσει κακία. Κι αυτό γιατί από την στιγμή που ξεκίνησαν το show τους κάπου στις 11:10 έδωσαν ακριβώς αυτό -ίσως και κάτι περισσότερο- που είχαν υποσχεθεί. Ένα αληθινό party, από όλες τις απόψεις.

Δεν ήταν απλώς το γεγονός ότι παρέμειναν στην σκηνή χωρίς διάλλειμα έως λίγα λεπτά πριν τις 03:00 του Σαββάτου παρουσιάζοντας ένα τεράστιο set-list από σχεδόν 60 κομμάτια. Είναι κυρίως το ότι αυτό που χαρακτηρίζει μία αληθινή γιορτή είναι το κέφι και η διάθεση τόσο των οικοδεσποτών όσο και των καλεσμένων. Ως άψογοι οικοδεσπότες οι Bullets φρόντισαν να διασκεδάσουν πρώτα οι ίδιοι και ήταν θέμα λίγου χρόνου να καταφέρουν να μεταδώσουν την ενέργεια τους στο πλήθος που γέμισε σχεδόν το ισόγειο επίπεδο του συναυλιακού χώρου.

Εξαιρετικοί μουσικοί, συμπαθείς, φιλικές παρουσίες, με χιούμορ και έξυπνο στήσιμο του ατελείωτου set τους, με κοινό που τους γνώριζε και γνώριζαν καλά όπως φάνηκε από τον ενθουσιασμό και την μεταξύ τους επικοινωνία. Το πρόγραμμα τους χωρίστηκε σε 4 μέρη, καθένα από τα οποία είχε ξεχωριστό λόγο ύπαρξης.

Αρχικά στόχευσαν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα και το έκαναν με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς στην καταπληκτική εκτέλεση του “Cramped”, με το οποίο έκλεισαν το πρώτο μέρος (Warming up), όπου κι αν έστρεφες το βλέμμα έβλεπες μόνο ανθρώπους που είχαν μπει για καλά στο πνεύμα, χαμογελούσαν, κινούνταν στον ρυθμό, τραγουδούσαν μαζί τους.

Το δεύτερο μέρος (History) αφιερώθηκε κατά κύριο λόγο σε μία αναδρομή στην ιστορία τους. Έπαιξαν κάποια κομμάτια-σταθμούς, είπαν μερικά λόγια για αρκετά από αυτά ακολουθώντας ωστόσο την συνήθη σεμνή στάση τους χωρίς να επεκταθούν, αφήνοντας κυρίως την ίδια την μουσική να μιλήσει. Άκρως ενδιαφέροντα όσα μάθαμε, άκρως διασκεδαστικά όσα ακούσαμε.

Στην καρδιά του προγράμματος τους τοποθέτησαν το μέρος εκείνο που έχω την εντύπωση ότι οι ίδιοι απόλαυσαν περισσότερο, στο οποίο προσκάλεσαν στην σκηνή αγαπημένους φίλους με τους οποίους τζάμαραν προσφέροντας κάτι πραγματικά ιδιαίτερο και σπάνιο ακόμα και για όσους fans τους έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές στην διάρκεια της πολυετούς τους πορείας.

Η κοινή αίσθηση είναι ότι τιμές αποδόθηκαν εξίσου κι εκατέρωθεν μεταξύ μελών των bullets και των φίλων-καλεσμένων τους. Μαζί με τους bullets εμφανίστηκαν οι: Χάρης (Ducky boyz), Ace Moreno (Misty Blue Boys), Telecaster Nick (Dustbowl), Kostas&Chris (The Thriller) και Duda (Dirty Fuse). Μία πραγματική dream-team δηλαδή, από την οποία ξεχώρισαν -αδόκιμο, αλλά ίσως αποδίδει την πραγματικότητα- όλοι.

Έκλεισαν το πρόγραμμα τους με ένα 4ο μέρος (Burn Out), στο οποίο αύξησαν τις στροφές και τελίκιασαν τα κοντέρ παρασύροντας σε χορό  όλη την αίθουσα. Και σε αυτό το μέρος προς το τέλος οι φίλοι τους βρέθηκαν στην σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί με τους bullets και τους θεατές, προσφέροντας ακόμα μία υπέροχη στιγμή. Στο τέλος και μετά από τόσα κομμάτια προσέφεραν -ευχαριστούμε- και ένα μη προγραμματισμένο encore δύο κομματιών κατ’ απαίτηση του αφιονισμένου πλήθους (ανάμεσα τους και το αγαπημένο Goo-Goo Muck). 

Πολύ όμορφη συναυλία. Πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, γεγονός που φάνηκε και από την ψυχή με την οποία το κοινό τραγούδησε μαζί τους ή και μόνο του στα κενά μεταξύ κομματιών. Ευχόμαστε ολόψυχα να μπορέσουμε να τους δούμε και στην 50στη επέτειο. (Κι αφού παίζουν έτσι, και στην 26η, 27η, 28η και ούτω καθεξής)

The Bullets setlist
“Warmin’ Up” (part 1)
Pulsar
Appaloosa
Little sister
Jack the Ripper
What’s you gonna do?
Ride back
You treat me badly
Take me
Serious
Mexicali baby
Long black shinny car
Wild man
I don’t know
California sun
So long baby goodbye
Ramblin gal
Cramped

“History” (part 2)
Thank you Johhny Carroll
As you smile
Fuzzbitten
I wanna be alone (I)
I wanna be alone (II)
My Bonnie
Bala bala
Getting on
Final Race
Little angel

“Friends” (part 3)
Out if Gaz
Ghost riders in the sky (with Duda)
Squad car (with Duda)
Son of the beach
Baby blue (with Kostas&Chris)
Rip it up (with Kostas &Chris)
We belong together
My baby’s gone (with Haris)
Tainted love (with Haris)
I’m on fire
Funnel of love (with Dimopoulos)
Long black train (with Telecaster Nick)
Lonesome train (with Telecaster Nick & Tasos)
Matchbox (with Telecaster Nick & Tasos)



“Burn out” (part 4)
Just a little too much
Shirley
You are my sunshine
Boogie bop dame
Motorcycle
What d’ya see now?
Black out
Holiday memories
Hey baby
I’m going home
Olb black Joe
Rockabilly rebel
My little sister got a  motobike
High school confidential
New Orleans
Goo goo muck

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

408