STARSHIP: “Loveless Fascination”

Ο Mickey Thomas είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που τα έχει ζήσει σχεδόν όλα στην πλούσια καριέρα του.

Εκατομμύρια πωλήσεις, δεκάδες sold out συναυλίες, παγκόσμια αναγνώριση για τις ερμηνευτικές του ικανότητες και το κυριότερο ότι έδρασε με μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες  ‘70 και ‘80 που είναι ουσιαστικά τα καλύτερα και πιο δημιουργικά  χρόνια της rock μουσικής.

Στη χώρα μας βέβαια τον γνωρίσαμε ευρύτερα με τους STARSHIP (είχε συμμετάσχει νωρίτερα στο γκρουπ του Elvin Bishop) οι οποίοι έγιναν διάσημοι από τα κλασσικά εμπορικά hits “Nothing’s Gonna Stop Us Now” και “We Built This City” ενώ είχαν στην σύνθεσή τους τη θρυλική φωνή της Grace Slick (Jefferson Airplane, Great Society, Jefferson Starship).

Ερχόμενοι λοιπόν εν έτη 2013 ο γεννημένος το Δεκέμβριο του 1949, Mickey Thomas επιστρέφει με τους “δικούς του”, STARSHIP ύστερα από περίπου 25 χρόνια με ένα πανέμορφο άλμπουμ που τιτλοφορείται “Loveless Fascination” σε παραγωγή του πολυτάλαντου Jeff Pilson (Foreigner, πρώην Dokken) που παίζει μπάσο, κιθάρα, πλήκτρα κάνει δεύτερα φωνητικά ενώ έχει συμμετάσχει σχεδόν στην συγγραφή όλων των τραγουδιών!

Τα δέκα νέα κομμάτια του καινούργιου δίσκου των STARSHIP κινούνται σε αυτό τον  γλυκό μελωδικό ροκ ήχο που τους αγαπήσαμε με τα “It’s Not The Same As Love”, “Loveless Fascination”, “You Never Know” (σύνθεση του Richard Page από τους Mr. Mister), το ροκέ “Technicolor Black And White” και την τρομερή μπαλάντα “Nothing Can Keep Me From You” σε ντουέτο με την Stephanie Calvert, να ξεχωρίζουν υπερβολικά από τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ. Η ερμηνεία του Mickey Thomas είναι απολαυστική και συνάμα νοσταλγική θυμίζοντας άλλες  εποχές.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τις απλές και εμπνευσμένες rock- pop μελωδίες.

494