THE MOVEMENTS: “The Death of John Hall D.Y.” Digital Single

Είναι λίγο άχαρος ο ρόλος του συντάκτη όταν έχει να κάνει με ένα single. Δεν υπάρχει μεγάλη διάρκεια για ακρόαση και πρέπει συνοπτικά να αναφερθείς στο τι γίνεται!

Ταξιδεύουμε λοιπόν, παρεάκι στο “εξωτικό” Goteborg, στη δυτική ακτή της Σκανδιναβικής χερσονήσου για να συναντήσουμε ένα όμορφο μουσικό σχήμα, ονόματι The Movements.
Νοσταλγοί της garage ψυχεδέλειας, με 4 full length albums από το 2005 ως τώρα και με το 5ο να έρχεται οσονούπω, τιτλοφορημένο “Like Elephants 1”, στην παρούσα φάση μας παρουσιάζουν 2 κομμάτια στη μορφή single.

Απόγονοι της δεκαετίας του 60 και γνήσια παιδιά των μεγάλων συμπατριωτών τους The Nomads, οι The Movements μας παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό δείγμα garage rock, με εκπληκτική ισορροπία μεταξύ του τότε και του τώρα. Παραγωγή εξαίσια που αναδεικνύει τη μουσική, δίνοντας και την αίσθηση πως ακούς κάτι εκείνη την εποχή και 2 κομμάτια το ένα καλύτερο από το άλλο, που σε κάνει να ανυπομονείς να πάρεις στα χέρια σου την ολοκληρωμένη δουλειά.

Αυτό το single, είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση, κατά πως φαίνεται, αφού περιέχει το ομώνυμο “The Death of John Hall D.Y.”, που είναι και το κομμάτι που ανοίγει το επερχόμενο “Like Elephants 1” (κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου), αλλά και ένα κομμάτι (“Everybody Needs Something”) από το δεύτερο μέρος του σήριαλ τους, με τίτλο “Like Elephants 2” (κυκλοφορεί αρχές του 2014).

Αν λοιπόν, είσαι ακόλουθος της ψεχεδελικής rock περιόδου και σου αρέσει το Garage rock των Nomads και Last Drive, εδώ είσαι λέμε! Και περίμενε τώρα, να δεις και τους ελέφαντους!

419

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.