BLACKWOOD CREEK: "Blackwood Creek"

Οι BLACKWOOD CREEK είναι ένα σχήμα που έφτιαξε ο Kip Winger μαζί με τον μεγάλο του αδελφό Nate και τον σχολικό του φίλο Peter Fletcher. Τη δεκαετία του ’70 έπαιξαν σε πολλά σχολεία και τελικά σε διάφορα night clubs της εποχής, εκτελώντας τραγούδια από τις αγαπημένες τους μπάντες όπως οι GRAND FUNK, BLACK SABBATH, LYNYRD SKYNYRD, LED ZEPPELIN αλλά και δικά τους τραγούδια, τα οποία, παρότι εκτελεσμένα με πολύ πάθος, ήταν και ο κύριος λόγος της απόλυσής τους από πολλές δουλειές επειδή απλά δεν ήταν της μόδας.

Το 1980 χώρισαν τους δρόμους τους. Ο Nate και ο Fletcher πήγαν στο Los Angeles και ο Kip πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου εκεί έκλεισε δουλειά με τον Alice Cooper και αργότερα σχημάτισε τους WINGER.

Ο Nate συνεργάστηκε με πολλές μπάντες στο LA συμπεριλαμβανομένων των RATT, KIX και EUROPE. O Fletcher σχημάτισε τους PIGMY LOVE CIRCUS με ντράμερ τον Danny Carey των TOOL.

Οι BLACKWOOD CREEK επανενώθηκαν το 2007 και ηχογράφησαν 11 νέα τραγούδια με έναν μελωδικό, κλασικό ροκ ήχο. Η παραγωγή είναι άψογη, και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά αφού μιλάμε για τον τελειομανή Kip Winger, ο οποίος είναι ονομαστός για τις φοβερές και τρομερές παραγωγές του στις οποίες δίνει σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Αυτά τα 11 τραγούδια ενσωματώνουν 40 χρόνια εμπειρίας τριών παλαίμαχων μουσικών. Όπως καταλαβαίνετε, αγοράζοντας αυτόν τον δίσκο δεν μπορείτε να κάνετε λάθος, ακόμα κι αν το επιδιώξετε.

Tracklist:

  1. Out In Outer Space,
  2. Nothing But The Sun,
  3. Your Revolution,
  4. Dead Stung,
  5. After You Heart,
  6. Albatross,
  7. Jimmy And Georgia,
  8. Rack Of Greed,
  9. Love Inspector,
  10. Joy Ride,
  11. Wooden Shoe

Line-Up:
Kip Winger: φωνητικά, μπάσο, ακουστικές κιθάρες, παραγωγή
Peter Fletcher: κιθάρες
Nate Winger: ντραμς και κρουστά.

Σοφία Ρεντούμη

472